În această seară, zeci de milioane de telespectatori au urmărit cu sufletul la gură marea finală a concursului Eurovision 2018. Este vorba despre cea de a 63-a ediție, care s-a desfășurat în capitala Portugaliei, Lisabona.

Israel a acumulat 529 de puncte câștigând astfel concursul Eurovision 2018. Deși are doar 25 de ani, reprezentanta Israelului în finala Eurovision 2018, Netta, are o mare experiență în muzică. Ea este absolventa unei școli de muzică și a câștigat în acest an un popular concurs de talente în Israel.

Pe locul doi şi trei s-au clasat Cipru (436 de puncte) şi Austria (342 de puncte).

Jurii de specialitate din cele 43 de ţări care au participat în competiţia de anul acesta au votat împreună cu telespectatorii. Votul acestora din urmă a reprezentat 50% din punctajul final.

România a acordat 12 puncte Austriei şi 10 puncte Spaniei. Portugalia, ţara gazdă, a votat Estonia (12 puncte), Albania (10) şi Austria (8 puncte).

În urma votului juriilor, Austria, Suedia şi Israel au ocupat primele trei locuri. Reprezentantul Austriei, Cesár Sampson, a fost votat cu maxim de puncte de jurii din ţări ca Marea Britanie, Israel, Polonia şi Bulgaria.

Țara noastră, reprezentată de trupa DoReDos s-a clasat pe locul 10, adunând în total 229 de puncte. Piesa „My Lucky Day”  a fost compusă de cântăreţul din Rusia, Filip Kirkorov, iar membrii trupei au avut o prestație sclipitoare în scenă.

Pentru marele trofeu  din această  seară au concurat 26 de țări. Reprezentanții Romaniei și Rusiei nu s-au înscris în marea finală.

Anul trecut, Republia Moldova s-a clasat pe locul trei în cadrul  Eurovision 2017, obținând astfel cel mai bun rezultat de până acum, atunci când trupa SunStroke Project a impresionat cu piesa „Hey Mama”.

Distribuie articolul: