Obișnuitele șervețele croșetate au căpătat o nouă funcție sub mâna aceste femei, au devenit obiecte de mobilier.

O femeie din Satu Mare, de profesie contabilă, face mobilă din dantelă croşetată, și vinde astfel de obiecte cu sute sau chiar cu mii de lei. Obiecte similare se vând în străinătate cu preţuri foarte mari, ca şi cum ar fi mobilă de lux, relatează greatnews.ro.

După ce este foarte bine fixată, foarte bine întinsă, se impregnează cu pensula, cu rășina epoxidică, și se lasă timp de şapte zile până când se întărește, a povestit Silvia Junjan.

Ea croşetează modelele, le mulează pe un şablon, foloseşte o răşină specială ca să dea formă şi obţine tot felul de obiecte de mobilier. Într-un an, mobila creată i-a umplut o cameră întreagă.

Întâmplător am dat peste modelul realizat de marele designer olandez Marcel Wandres și mi-a plăcut foarte tare și am zis: , a mai spus Silvia Junjan.

Deși este de profesie contabilă, Silvia a descoperit că este foarte talentată la croșetat. Femeia a pus mâna pentru prima dată pe andrele acum 40 de ani:

Nu exista internet, nu exista televiziune pe timpul ăla și atunci femeile seara torceau, iar fetele, noi, croșetam.

Acum, Silvia Junjan vrea să își transforme pasiunea în afacere şi să vândă produsele pe care le face. Cea mai ieftină piesă, o veioză, costă 340 RON, iar un set compus din două fotolii, masă și consolă cu oglindă, aproape 21.000 RON.

Foto: adelaparvu.com

Foto: adelaparvu.com

Potrivit creatoarei, prețurile sunt mult mai mici decât în alte țări, în străinătate, un fotoliu precum cele făcute de ea costă 40.000 de dolari.

Sursa foto: adelaparvu.com

Distribuie articolul: