Considerată, de către nutrționiști, drept masa menită să asigure cu energie pentru restul zilei, prânzul nu-și va pierde niciodată din importanță și totuși, joburile stresante ne pun în situația de a sări peste a doua masă obligatorie din zi. Autoarea motivațională Irina Hakamada a ținut să le amintească tuturor contemporanilor săi cât de important este să nu sară peste ora mesei.

Dacă vreți să obțineți succes la serviciu, ce credeți că trebuie să faceți la ora prânzului? Să luați masa! Iar prânzul trebuie să fie unul bun! Trebuie să mâncăm suficient de mult, pentru ca după ora 19 să nu ne mai fie foarte foame.

Pasta-ImageNe-am obișnuit să nu mâncăm mai deloc la prânz, să muncim pe rupte, să demonstrăm tuturor că suntem mai grozavi decât restul. Apoi venim acasă după 19.00 flămânzi ca niște dulăi și începem să mâncăm pe săturate. Cel mai important este că șeful nu apreciază ora pe care am irosit-o muncind la prânz. De ce? Pentru că există stereotipul „femeii puternice”.

Munca în exces vă stoarce corpul și sufletul, transformându-vă lumea într-un tunel imens. Ocuparea la infinit omoară sufletele. E imposibil să-ți pui mereu mușchii în funcțiune (și cei intelectuali, și cei biologici). Creierul obosește, iar personalitatea se obișnuiește cu rutina. Inerția vă conduce și vă cucerește.

Profesionalismul vostru este un garant al succesului, iar dacă vi se propune să rămâneți la muncă și în afara orelor de muncă, trebuie să impuneți anumite condiții. Dacă nu remunerare, măcar o zi liberă.

Trebuie să aveți o atitudine demnă față de sine.

De ce se comportă astfel femeile? Penru că se tem să fie concediate. Nu vă temeți. Ca să nu vi se întâmple asta, sporiți-vă profesionalismul exclusiv. De îndată ce veți deveni un specialist exclusiv și veți munci cum se cuvine, vi se va permite să faceți totul în limita normalități, ca să aveți mereu o dispoziție bună”, spune Irina Hakamada, în adresarea sa către fani.

Foto: sia.rudishmaps.com

Distribuie articolul: