Despre fericirea conjugală, Irina Hakamada a scris cărți întregi. Celebra autoare rusă a trecut prin câteva căsnicii, iar acum poate povesti lumii cum sunt în realitate natura bărbatului și a femeii. De Valentine's Day, Hakamada a expus în amănunt cum poate fi întreținută iubirea în cuplu.

„Zic din start: nu cred în căsnicii fericite, însă cred în iubire. Sunt pentru aceea ca să vedem lumea cu ochii larg deschiși și să o iubim în totalitate. Atunci când peste geam vremea e rea în permanență, dragostea este singura care ne încălzește.

Te poți îndrăgosti până peste urechi la orice vârstă, pentru că acest sentiment e legat în taină cu Cerurile și nu cu numărul de ani trăiți pe Pământ. Oricâți ani ai avea, trebuie să te bucuri de iubire! Ce fericire e că te-ai împiedicat de această mare minune! Trebuie să recunosc că unele iubiri decurg ca și gripa aH1N1, iar cel mai important este că nici pentru una și nici pentru alta nu există leac. Dragostea e ca și gripa. Oricum ajungi să o trăiești, fie că vrei sau nu asta. Așadar, nu are nicun sens să i te opui. Sunt pentru aceea ca să ne consacrăm iubirii la orice vârstă, indiferent că avem sau nu soț, copii, câine sau un job neplăcut. Și merită să i te dedici doar dacă sentimentul este adevărat. Pentru el, merită să faci orice sacrificiu. Iubirii i se iartă tot, pentru că ea este de la Dumnezeu și nu trebuie nicidecum să fugi de dânsa. Ar ieși că fugi nu de bărbat, ci de propria tinerețe și senzație de fericire. 

Cum deosebești iubirea cea mare de o pasiune trecătoare? Trebuie să trăiești cu acest sentiment măcar o lună, fără întâlniri și apeluri telefonice. Dacă pasiunea rămâne, dragostea este adevărată.

Rău este doar că odată îndrăgostite, femeile se transformă în niște prostuțe romantice și cel mai mult le lipsește cinismul rațional. O femeie îndrăgostită se bucură cam așa: „Am întâlnit bărbatul ideal și vreau să creez cu el o căsnicie ideală”, iar el o minte și peste 5 ani ea află că el avea o a doua familie. Ce se întâmplă atunci cu femeia? Devine distrusă, viața se prăbușește, survine depresia, psihoterapia. De ce s-a întâmplat așa? Pentru că a avut credință, apoi a venit dezamăgirea.

Dacă priviți viața realist, nimic din toate astea nu vi se va întâmpla. Doar înțelegeți că inițial, dragostea e romantică și rămâne așa pentru 2-3 ani. Apoi începe dragostea matură și gospodărească, după care poate surveni ura. Ce să facem cu asta? Nimic. Toate sunt trecătoare în viață. Totul se scurge și trece. Fericirea buchetelor de flori trece, dar ea poate fi transformată într-o relație de prietenie și parteneriat. Puteți începe cu activități comune, cu susțineri în timpul urcușurilor și căderilor și prin a atinge cele mai înalte scopuri. Așa, cu fiecare soț din fiecare familie redevine interesant și distractiv să trăiești.

Atunci când știi cum este lumea și cum sunt bărbații, începi să vezi totul cu ochii larg deschiși. Lumea asta e mult prea diferită de poveștile ideale de iubire pe care ni le-am născocit singuri. 

Iubirea e o chestie dificilă mai ales pentru bărbați. El poate iubi soția, amanta și încă pe cineva, pentru un termen scurt. Nu cred în căsnicii ideale, în care nimeni din parteneri nu înșală! Nu am văzut niciuna de acest fel. Citiți memoriile soției fizicianului Landau. Mi se pare că este o situație foarte tipică. Și dacă vă uitați mai bine, e plin de astfel de cupluri în jur.

Eu nu vă zic să nu vă îndrăgostiți și căsătoriți. Trebuie să faceți asta neapărat. Dar dacă înțelegeți cum sunt bărbații, nu veți avea dezamăgiri. Dacă nu veți avea dezamăgiri, veți avea energie pentru a fi tinere și fericite. Haideți să luăm de la viață lucrurile pozitive și să ieșim din negativ!

Foto: Facebook.com, UaUa.INFO

Distribuie articolul: