Ionela Hadârcă locuiește de ani buni în Polonia, dar cu toate acestea este la curent cu tot ce se întâmplă aici, acasă și nu de puține ori a comparat mentalitatea polonezilor cu cea a moldovenilor sau ne-a amuzat cu parodiile sale. 

De această dată vloggerița a atins o temă mai sensibilă: atitudinea femeilor de la noi în comparație cu atitudinea femeilor din Polonia. Iată ce a povestit aceasta pe pagina sa de Facebook:

„Știți ce aș importa eu din Polonia la noi? Atitudinea femeilor. Aici dacă intri într-un bar, o să vezi găști de fete, ca și oriunde, dar pe fețele lor scrie: „We are having fun. Și chiar dacă eu nu-s Miss Univers, mi-oi găsi treaba cumva pe lume. Da tu, Vasilică, care te-ai apropiat să mă anini, trebu să dai oleacă din coate că să-mi demonstrezi că-ni trebuiesti”. Acasă, însă, poți vedea cum se adună grupuri de fete perfecte, ca din korobcika, și parcă așteaptă să le mângâie cineva pe cap. Vasilică, care trece pe la Mojito e liber să-și aleagă orice nireasă, să-i facă un compliment și ochii ei se vor lumina imediat. Gata, ziua respectivă și cele 4 ceasuri de chiteală au avut rost.

Eu recunosc că nu știu ce e asta violență, ce include ea. Doar lovituri? Cunosc femei care se tem să mănânce în prezența soțului pentru că el le face observații legate de corp. Am văzut fetițe mici cărora tata le spune să tacă pentru că fetelor nu li se cade să vorbească (și mama tot stă și tace alături). Femei care se tem să scrie ceva pe net, pentru că soțul o să se enerveze.
Tinere care sunt în faza întâlnirilor, dar cavalerul deja „nu îi da voie” să meargă cu fetele la Odesa. Really, .lea… really??? NU VĂ DĂ VOIE???
Eu nu știu dacă toate astea (și altele) intră în noțiunea de violență față de femei. Eu știu doar că totul începe de la fiecare din noi. De la ceea ce permiți tu să ți se spună, interzică sau facă. Învățați-vă fetițele să țină capul sus înainte de a aplică fardul perfect”.

Postarea Ionel Hadârcă adunat în doar două ore sute de like-uri, distribuiri și comentarii. 

Citește și: Ionela Hadârcă ironizează grupurile de mame: despre superstiții, minți înguste și deochi (Video)

Distribuie articolul: