Dacă adolescentele din țările în curs de dezvoltare și cele din țările înalt dezvoltate încă mai au acces la toate mijloacele de igienă în perioada menstruației, în unele țări din Africa, acest subiect este cu adevărat dureros. Adolescentele de aici nu doar că nu au acces la lenjeria intimă; acestea nu au acces nici la absorbante sau tampoane pentru această perioadă, iar din acest motiv, practică abandonul școlar în fiecare lună. Inginera americană Diana Sierra a proiectat lenjeria salvatoare pentru aceste fete: chiloții care pot fi căptușiți cu material absorbant disponibil. Cum arată invenția, vedeți mai jos.

african-girl-with-begirl-pantypads-326x240Dacă în Occident, zilele critice reprezintă o scuză credibilă, din partea adolescentelor, de a lipsi din sala de gimnastică, pentru fetele din unele țări africane, perioadele critice ale lunii sunt pe deplin argumentate.

Diana Sierra este inginer industrial în domeniul inovațiilor și se implică activ  în abilitarea femeilor din Africa și America de Sud. Atunci când a vizitat Uganda, a rămas perplexă din cauza fenomenului abandonului școlar, pe care l-a surprins. S-a gândit că o inovație ar fi binevenită pentru a face mai bună viața tinerelor, prin conceperea unor articole de igienă intimă care le-ar ajuta să parcurgă mai ușor perioadele critice.

Am văzut cu ochii mei că fetele de acolo nu sunt asigurate cu mijloace de protecție demne în perioada menstruației și asta mi-a rupt inima. În calitate de femeie și în calitate de designer, mi-am exprimat angajamentul de a-mi pune abilitățile în funcție și de a le ajuta măcar cu ceva pe adolescentele aflate în dificultate”, declară femeia cu sediul în Washington DC.

Diana Sierra a realizat un model de lenjerie intimă care să corespundă realității țărilor din Africa și America de Sud, acolo unde resursele materiale sunt limitate. Primul său prototip de lenjerie conține un suport impermeabil și căptușeală din plasă de țânțari, care poate fi umplută cu orice alt material absorbant disponibil.

BeGirl-pantypads

Modelul de lenjerie intimă le-ar ajuta pe adolescente să scape de încă o problemă la fel de actuală: deficitul de lenjerie intimă. Fetele de multe ori nici măcar nu au lenjerie intimă, nemaivorbind de absorbante, în caz de necesitate. Modelul de lenjerie conceput îmbină, în schimb, confortul, timpul rapid de uscare și protecție 100% contra scurgerilor. Totodată, lenjeria este colorată și destul de drăguță.

Rezultatul a fost numit Be Girl PantyPad și este asigurat deja la un preț accesibil în Kenya, prin rețelele locale de distribuție, în contextul Menstrual Hygiene Day (Ziua Igienei Menstruale, sărbătorită anual, la 28 mai).

Fiecare fată trebuie să aibă șansa de a-și aplica cel mai mare potențial al ei. Faptul că se pot păta, le interzice în mod absurd milioanelor de adolescente să aibă acces la educație. Este datoria designerilor să servească necesităților populației”, mai spune inginera americană.

Începând cu 28 mai, oamenii sin SUA au început să doneze bani pentru a le oferi posibilitatea fetelor din Africa să obțină gratuit câte două perechi de chiloți protectori, cu o contribuție de doar 11 dolari.

Sursa: Good News Network

Distribuie articolul: