În contextul promovării tot mai intense a alăptării, mămicile, indiferet de context, își realizează cea mai frumoasă dintre atribuțiile materne. Fotografia pe care o admirați mai sus, ilustrează 10 femei-soldat îmbrăcate corespunzător, care își țin bebelușii la piept beblușii de diferite vârste. Imaginea a fost răsplătită cu zeci de mii de aprecieri și distribuiri în rețeaua Facebook.

Autoarea fotografiei care ilustrează femeile-soldat în timpul alăptării se numește Tara Ruby. Aceasta nici măcar nu intuia că la scurt timp după încărcarea pozei pe contul său oficial de Facebook, imaginea se va bucura de o popularitate atât de mare.

Artista a cunoscut cele 10 mămici după știrea care anunța că în cadrul Fort Bliss din Texas a fost lansată odaie foarte confortabilă pentru mămicile care alăpează și nu renunță nici la cariera militară. Odaia este dotată cu canapele comode și cu un frigider destinat păstrării la rece a laptelui stors. Fotografa și-a demonstrat, prin acest gest, susținerea față de mămicile care alăptează.

La doar 4 zile de la distribuirea fotografiei pe Facebook, aceasta a atras atenția a zeci de mii de internauți.

„Cred că am făcut istorie. Am vrut să-mi arăt sprijinul activ pentru mămicile-militari care alăptează. E atât de frumos să vedem că aici, la Fort Bliss, ele se bucură de suport! Și mămicile în uniforme alăptează. Cu câțiva ani în urmă, când îmi făceam și eu serviciul militar, nu puteam vedea un sprijin atât de activ pentru mamele care alăptează. Am ajuns atât de departe! Alăptarea nu le face mai soldați mai răi pe aceste femei. Din contra, le face mai puternice. Mulțumesc celor care au crezut în viziunea mea”, spune fotografa.

cats

Fotografia din cadrul de ședinței a ajuns și pe pagina Breastfeeding in Combat Boots (trad. aprox.: Alăptarea în Bocanci de Militar), dedicată mămicilor din armata americană.

Foto: Tara Ruby Photography

Distribuie articolul: