La un an de la lansarea trupei Veriga, membrii formației de muzică rock s-au gândit să dăruiască publicului un film-emoție, despre tot ce a însemnat viața și creația tinerilor din trupă, ”o producţie îmbibată cu amintiri, planuri, deschidere în faţa publicului şi multă muzică”. Ce semnifică denumirea trupei, dar și cum arată filmul autobiografic al tinerilor, urmăriți în continuare.

”Veriga semnifică legătură, dintre muzică şi suflet. Dintre muzicieni şi public. Veriga e ceea ce uneşte”, a declarat, pentru portalul nostru, Daniela Donici, PR-managerul trupei.

Am fost curioși să aflăm mai multe detalii despre Xenia Zavtur – unica fată din trupă, care cântă la tobe alături de cei patru băieți: ”Singura prezenţă feminină e toboşara Xenia, una din puţinele femei toboşare din Moldova. Ea, împreună cu băieţii, dau ritmul pieselor,” ne-a mai spus Daniela.

La un an de promovare intensă a trupei pe piața muzicală din Republica Moldova, tânăra PR-istă ne-a dezvăluit și ce a însemnat, pentru ea, provocarea Veriga: ”A fost o platformă de învăţare voluntară, cu o motivaţie puternică din contul muzicii şi a colectivului nostru. Din acea dorinţă, a ieşit un concert de lansare cu un public de 600 persoane şi sponsori, prezenţa în aproape toată presa, mai mult de 4 concerte organizate independent şi multă lume care au devenit parte din ideea Veriga. Şi mă bucură nespus de mult când aud: Veriga dă un nou suflu muzicii rock din Moldova. Înseamnă că nopţile nedormite au dat rezultate. Iar asta e cel mai important.

 Deoarece își doresc cu tot dinadinsul să cucerească noi orizonturi, membrii trupei Veriga vor cânta, pe 27 iunie 2014, la festivalul „Kavarna Rock”, din Bulgaria, fiind singura trupă care va reprezenta Republica Moldova la acest eveniment.

Foto: Initiativa Pozitiva, Veriga