Pe timpul verii, cea mai căutată este îngheţata cu diverse arome. Însă nu toţi o preferă pe cea cumpărată de la magazin. Dacă ţi-e gândul la o îngheţată sănătoasă, făcută în casă, din ingredientele tale preferate, află că acum o poţi prepara simplu şi rapid.

Şi doar dintr-un singur ingredient. Da, ai auzit bine! Ai nevoie de un singur aliment pentru a face cea mai gustoasă îngheţată pe care ai savurat-o vreodată.

Ingrediente:

– 1 banană (pentru circa o cană de înghețată)

Mod de preparare:

1. Decojeşte banana și tai-o în bucăți mici. Nu contează forma sau mărimea lor, atât timp cât bucățile sunt de aceeași mărime.

2. Pune bucățile bananele într-o caserolă cu capac și lasă-le în congelator cel puțîn 2 ore (ideal ar fi să le lași în congelator peste noapte).

3. De îndată ce scoți bucățile de banană din caserolă, pune-le într-un robot mic de bucătărie sau într-un blender. Procesează-le până încep să se rupă în bucăți.

4. Vei observa că bucățile de banană vor trece prin mai multe etape pe măsură ce vor fi procesate în blender. După fiecare etapă, amestecă compoziția cu ajutorul unei spatule.

5. Mai întâi, bucățile de banane vor fi mărunțite, după care vor fi moi și lipicioase. Ulterior, vor avea o textura similară cu un terci de ovăz, după care vor deveni cremoase. Când vor fi procesate și ultimele bucăți de banană, compoziția va avea textura unei înghețate. După câteva secunde de pulsații, va fi suficient de aerată.

6. Transferă compoziția în caserolă și pune-o la congelator până îngheață. O poți mânca și imediat ce ai scos-o din robotul de bucătărie, dar va fi destul de moale.

Vezi și: Înghețată de limonadă, făcută acasă! Ai nevoie doar de câteva ingrediente (Foto)

 

Distribuie articolul: