Mai bine de 10 evenimente la Chișinău și peste 300 în misiunile  diplomatice italiene din toată lumea. Începe Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume, iar Ambasada Italiei în Republica Moldova, în colaborare cu parteneri săi, o celebrează din prin în perioada 18-24 noiembrie. A IV-a Ediție va bucura papilele gustative ale admiratorilor bucătăriei italiene cu multe delicii.

Obiectivele ediției din acest an sunt:

  • Promovarea Dietei Mediteraneene și a ingredientelor sale;
  • Valorificarea tradițiilor oeno-gastronomice ale regiunilor și teritoriilor italiene;
  • Activități de instruire pentru promovarea unei relații de lungă durată între studenții facultăților alimentare și bucătarii italieni și locali.

În această săptămână vor fi organizate mai multe evenimente, unele dintre ele direct de către parteneri:

  • Luni, 18 noiembrie, Camera de Comerț Italo-Moldavă și Consulatul Onorific al Moldovei din Florența, în colaborare cu Ambasada Italiei, organizează recepția de inaugurare „SERATA TOSCANA”, care va avea loc la Radisson Blu Leogrand Hotel, la care vor participa oaspeți de onoare.
  • La 19 noiembrie, va fi testată excelența vinurilor italiene în cadrul seratei MOMENTO di VINO de la Courtyard by Marriott. Aici invitații se vor putea delecta cu note și arome ale vinurilor desăvârșite, completate de savoarea bucatelor italiene.
  • La 20 noiembrie copiii dintr-un centru de plasament din Chișinău vor învăța prin joc cum se prepară pastele după o rețetă unică italiană. Master class-ul va fi susținut de către un partener;
  • La 21 noiembrie Bucătăria Mediteraneeană va fi redescoperită la seminarul susținut de Delegaţia din România a Federaţiei Italiene a Bucătarilor, care va avea loc la Facultatea Tehnologiilor Alimentelor a Universităţii Tehnice din Moldova;
  • La 22 noiembrie la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, vom continua să celebrăm Săptămâna Bucătăriei Italiene pe notele muzicii clasice. Vocile Sopranelor LE DIVASH ITALIAN SOPRANOS și ale trupei BRIO SONORES, ne vor teleporta în peninsula italică.
  • Șirul evenimentelor se va încheia la Centrul Comercial MallDova, unde la 23 noiembrie oaspeții sunt așteptați să guste din bucate tradiționale italiene, să vadă cum se prepară mozzarella și să asiste la concursul „Masterchef”, care va avea drept concurenți artiști, influenceri activi în mediul online și copii.

Toate evenimentele sunt deschise pentru mass-media, cu o comunicare prealabilă la adresa chisinau.cancelleria@esteri.it

Organizatorii mulțumesc partenerilor: Camera de Comerț Italo-Moldavă, Consulatul Onorific al Moldovei din Florența, Societatea Agricolă IL LEBBIO di NICCOLINI, Golden Gates, Multiexpo, Courtyard by Marriott Chisinau, Promoter Group SpA, ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior, Secția Promovare Schimburi a Ambasadei Italiei, Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copiilor din Chișinău, Federația Italiană a Bucătarilor, Delegația România, Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici”, Berlizzo Group, FRIOLI, I’M WINERY, Casa Rinaldi, Ferma cu Origini, Mi Piace, Caffè Kimbo.