Momentele prețioase din biața copiilor noștri sunt foarte importante peste ani, iată de ce ținem jurnale, cutii cu amintiri sau mii de poze stocate pe hard-discuri. Iată cum să ne cunoaștem mai bine copilul și să păstrăm aceste amintiri - o idee foarte practică venită de la autoarea blogului Planeta Mami - Natalia Madan.

„Dar am descoperit o altă idee frumoasă – chestionar pentru copii în care povestesc despre lucrurile sale preferate la finalului sau începutul fiecărui an, începând cu vârsta de 3-4 ani și până la 18 ani. Este o metodă grozavă de a vedea cum se schimbă copilul tău în fiecare an!”, scrie Natalia pe blogul unde aduce părinților multe idei de a petrece frumos și cu efect pe termen lung timpul cu copii lor.

Natalia Madan – mama care a descoperit o nouă planetă în Univers: „Planeta Mami”

Natalia Madan explică cum trebuie să întocmim acest chestionar:

„Este un interviu mai simplu și înregistrează preferințele, care cu siguranță se schimbă din an în an. Doar 15 întrebări simple pentru a începe anul și pentru a face un rezumat al visurilor, ideilor și activităților preferate într-o perioadă determinată.

Întrebările sunt simple și nu necesită multă reflectare; deci le poate răspunde un copil începând cu 3 ani. Însă dacă ai un copil mai mare, să zicem peste 10 ani, atunci poți ajusta chestionarul și adăuga câteva întrebări pentru a afla care sunt gândurile, aspirațiile sau opiniile sale”, relatează autoarea blogului Planeta Mami.

Copiii – încântați de poveștile despre ei sau câte amintiri încap într-o cutie?

Mămica de doi copii, Natalia ne sugerează și ce întrebări am putea pune copiilor:

Care este culoarea ta preferată?; Care este fructul tău prefarat?; Care este piesa vestimentară preferată?; Ce lucru cool ai învățat în anul care a trecut?; Cu cine îți place cel mai mult să petreci timpul?; etc. 

Află mai bine care sunt preferințele copilului tău la final sau început de an cu ajutorul acestui chestionar, ca apoi să urmărești cum se modifică acestea odată cu trecerea anilor. Va fi curios și pentru copilul tău mai mare să vadă cum evoluează răspunsurile sale.”

Vezi în materialul bloggeriței ce face ea cu aceste răspunsuri și cum ele pot deveni o memorie foarte prețioasă pentru copilul tău.