Spitalul Internațional Medpark continuă proiectul „La Medpark, cu o viață nouă, ajutăm două" lansat în 2013. Acesta presupune ajutorarea familiilor cu mulți copii în dificultate din toată țara. Seturi de naștere ce conțin produse de igienă, medicamente, hăinuțe si alte lucruri necesare pentru mamă și copil au ajuns la 27 de bebeluși care s-au născut în ultimele trei luni în raioanele Cantemir, Hîncești și Ceadîr-Lunga.

Olga Șchiopu, Manager General Medpark: „Spitalul international Medpark este lider pe piața privată de servicii medicale de performanță. Ne-am propus să aducem în Moldova atât cele mai moderne servicii medicale cât și să fim lideri în domeniu în ceea ce privește politicile de responsabilitate socială. Proiectul ”La Medpark, cu o viață nouă, ajutăm două”, fortifică statutul nostru de actor social responsabil. Vom continua să răspundem necesităților cetățenilor, investind cu aceeași dăruire pentru a oferi servicii de caliate în cadrul Maternității Medpark cât și pentru a susține familiile cu mulți copii în dificultate.”

Beneficiarii proiectului „La Medpark, cu o viață nouă, ajutăm două” sunt selectați împreună cu partenerul proiectului, Ministerul Sănătății, în baza criteriilor agreate: minim 3 copii la întreținere și un nou-născut, prezența ambilor părinți în țară, precum și situația materială precară.

Tatiana Cardan, mamă a 4 copii, r. Cantemir: „În prima perioadă, cumpărarea lăpticului pentru alăptat, toate acestea sunt foarte costisitoare. Și pentru noi, o familie cu patru copii, într-adevăr e un mare ajutor.”

Maria Cernei, mamă a 5 copii, r. Hîncești: „Nu ne permitem chiar toate cremele, șampoanele, toate cele necesare. Le cumpărăm, dar nu de așa calitate, ci mai ieftine, ca la țară.”

Ana Lupu, mamă a 3 copii, r. Cantemir: „Cadoul de la Spitalul Medpark este o mulțumire și o bucurie pentru mine. Nu pot să vă spun prin cuvinte fericirea pe care mi-ați adus-o.”

Svetlana Rainbaeva, mamă a 4 copii, r. Ceadîr-Lunga: „Este un dar neașteptat și cred că nu numai pentru noi, cu siguranță toate mămicile sunt surprinse. Mulțumim mult Spitalului Medpark că are un asemenea proiect.”

Acest proiect este realizat cu suportul mamelor care au ales Maternitatea Medpark. 50 la sută din valoarea seturilor donate sunt acoperite din contul valorii plății contractuale pentru serviciile de maternitate, iar celelalte costuri revin Spitalului Internațional Medpark.

De la începutul proiectului și până în prezent, Medpark împreună cu mămicile care au ales să nască la acest spital, au reușit să susțină peste 160 de familii vulnerabile cu mulți copii, din peste 15 raioane ale țării: Telenești, Hîncești, Leova, Cahul, Basarabeasca, Glodeni, Cantemir, Ciadîr-Lunga, Orhei, Anenii Noi, Călărași, Strășeni, Căușeni, Sîngerei, Criuleni, Ștefan Vodă și municipiul Chișinău.

De ce să alegeți serviciile de maternitate Medpark?

La Medpark grija pentru bebeluș începe cu mult înainte de naștere,  cu programe de educație prenatală pentru viitorii părinți, monitorizarea permanentă a sarcinii prin analize și diagnostic, iar în caz de necesitate, vă stă la dispoziție 24/24 ore linia de gardă pentru urgențe obstetricale și ginecologice.

În timpul nașterii mamele sunt asistate de specialişti cu o vastă experienţă în asistarea sarcinilor multiple şi a celor cu grad înalt de complexitate. În eventualitatea apariției oricăror probleme, funcționează serviciul de terapie intensivă neonatală, cu dotări de ultimă generație.

Odată ce copilul vine pe lume, sunt efectuate investigații complexe: ecocardiografie, ecografie transfontanelară, audiometrie și investigaţii pentru diverse tipuri de boli metabolice, iar mama primește îngrijiri postoperatorii. Mama și nou-născutul sunt monitorizați încontinuu, într-un salon modern, pentru 1 persoană.

Mai multe informații despre maternitatea Medpark aflați aici.

P

Distribuie articolul: