Se știe că nonconformismul este acceptat cu greu în lumea arabă și chiar pedepsit. Înălțimea Sa Mozah bint Nasser Al Missned, însă, a dovedește contrsriul. Stilata soție a emirului Qatarului a câștigat simpatia întregii lumi prin felul în care se prezintă în societate. Pare incredibil, dar stilul său vestimentar presupune lipsa de Hijab - tradiționalul voal, pe care femeile musulmane îl poartă pe cap și care le lasă fața vizibilă. Activitatea sa nu se rezumă doar la promovarea unui stil anume, ci presupune și implicare la nivel social și guvernamental.

Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned este a doua din cele 3 soții a emirului qatarian Hamad bin Khalifa Al Thani. Este mama a 7 copii și una dintre cele mai stilate Prime Doamne din întreaga lume. În ciuda multor critici din Qatar, Mozah este politiciană și activistă care luptă pentru drepturile femeilor.

Povestea sa este pe deplin inspirată cu basmele orientale, de aceea viața sa ar fi fost un bun subiect de film. Șansa vieții i-a venit la vârsta de 18 ani, atunci când și-a cunoscut prințul. A început să studieze la o facultate de Psihologie, iar după mai multe stagii realizate la universități americane, s-a căsătorit.

Și-a dedicat primii ani în exclusivitate copiilor săi, iar pe atunci, Qatarul era o țară nu prea influentă în Arabia Saudită. Atunci când venise soțul său la conducere, însă, soarta țării a luat o cu totul altă întorsătură. Mozah fusese prezentată întregii lumi ca fiind soția emirului qatarian.

Sheikha Mozah a început să se implice în programe umanitare și a început să apară tot mai des în public, afișând ținute semnate de marile case de modă.

foto:  popsugar.com

foto: popsugar.com

A făcut o adevărată revoluție de stil în Qatar, acolo unde femeile purtau abaya – un fel de ținută lungă până la pământ; hujaburi și niqab-uri care le acopereau chiar și fața. Mozah poartă doar turban, iar blugii sunt articole obligatorii din garderoba sa.

Grație felului în care se impune, Mozah a reușit să câștige numeroase titluri naționale și internaționale. Este șefa unei fundații qatariene dedicate educației, științei și dezvoltării sociale. Sprijină consilierea familială și mai este și trimis special al UNESCO. Apropo, este și o feministă înrăită.

Are 54 de ani acum, însă arată minunat. Unele surse afirmă că și-a făcut deja peste 12 operații estetice, pe care a cheltuit două milioane de dolari. Revista americană „Forbes” a inclus-o de nenumărate ori în clasamentele celor mai influente femei din lume.

Distribuie articolul: