Este adevărat că olandezii întotdeauna au avut cele mai „reformatoare” legi din lume, adoptate vreodată. Întâmplător sau nu, dar societatea lor este una disciplinată și prosperă chiar de au și legi care nu sunt pivite cu ochi buni de alte țări. Oare mai urmează încă o lege marca „Amsterdam”?

Tineretul Liberal Democrat olandez a lansat o inițiativă de a deschide primul magazin din Amsterdam care comercializează MDMA și ecstasy (droguri puternice provenite din familia amfetaminelor, n.r.) ca o formă de îndemn spre legalizarea acestor substanțe.

ecstasy_mdma

Magazinul va fi deschis doar o zi, iar din cauza faptului că amfetaminele nu sunt legale în Amsterdam, drogurile vândute vor fi sub formă de pastile cu efect placebo (medicamente care au efect numai datorită autosugestiei, neavând nici un efect garantat, n.r.) care nu vor conține nici o substanță activă, potrivit metro.co.uk.

Tinerii speră ca deschiderea simbolică a acestui magazin să aducă în discuție legalizarea drogurilor tari, de petrecere, precum ecstasy și MDMA, în cadrul Parlamentului olandez.

ad_153116983

Cu ajutorul publicității făcută acestui magazin, grupul intenționează să strângă toate cele 40.000 de semnături de care au nevoie pentru ca problema să fie dezbătută în Parlament.

Distribuie articolul: