Un studiu realizat nu demult de către cercetătorii de la Universitatea of Las Palmas de Gran Canaria şi Universitatea of Navarra indică faptul că persoanele care consumă mâncare tip fast-food au un risc dublu. Un risc dublu de a suferi de depresie! Şi aceasta faţă de cei care aleg o masă sănătoasă.

Ieftină şi rapidă

La cercetarea oamenilor de ştiinţă au participat 9.000 de subiecţi care nu sufereau de boli depresive şi care nu consumau antidepresive, după cum nota şi 20minutos.es. Ulterior, după şase luni de experiment, 493 de persoane au fost diagnosticate cu depresie. Astfel, oamenii de ştiinţă au demonstrat că există o relaţie directă între cantitatea consumată de hrană ieftină şi rapidă şi depresie.
Unul dintre coordonatorii studiului a spus că „ar trebui controlat consumul alimentelor de tip fast-food pentru că afectează grav atât sănătatea fizică, cât şi mintală”, obezitatea şi alte boli cardiovasculare fiind alte patologii asociate.

Sursa: www.evz.ro

Foto:  practicsanatate.ro

Distribuie articolul: