Nadejda Canțâr a ales un drum diferit pentru o femeie. Spune că iubește la nebunie sportul, iar pumnii pe care îi primește sunt doar un imbold să fie și mai bună. Este Prima Campioană Mondială la K1 din Moldova și muncește mult pentru ca  acest trofeu să rămână al el. 

Nadejda Canțâr ne-a povestit ce înseamnă lumea boxului pentru ea, cât de greu i-a fost la început, dar și cum reacționează bărbații atunci când află că este luptătoare.

„Am început încă din școală cu mici competiții, gimnastică, alergări și datorită profesoare de educație fizică, care mi-a spus că sportul o să îmi schimbe viața am început această cale. De la antrenamente și mici competiții am ajuns până la cel mai mare campionat mondial.

Chiar și unii antrenori mi-au spus că nu trebuie fetele să facă acest gen de sport. Practic toți cunoscuții și prietenii mei mi-au spus că ar trebuie să renunț, dar dorința mea este prea mare ca să las acest sport.

În spatele meu sunt o echipă mare de oameni fără de care eu sunt nimeni. Toți suntem responsabili pentru succesul meu și suntem toți campioni pentru că eu nu sunt nimic fără echipa mea, care muncește cu mine zi de zi.”

„Sportiva trebuie să fie sportivă în ring, dar în viața de zi cu zi trebuie să fie feminină, îngrijită, să vorbească frumos, să fie deșteaptă. 

Mi-am dat seama că trebuie să mă schimb. Mi-a fost foarte greu începând cu faptul că nu iubesc tocurile. Am început să port rochițe, inițial îmi era foarte greu, incomod, mă rușinam. Mie îmi este mai ușor să fac un antrenament greu decât să mă machiez și să îmi aranjez părul pentru că nu pot face asta și mă strădui să învăț, dar știu totul este în mâinile noastre.

Bărbaților nu le este frică de mine, dar spun că nu ar putea șă își de-a întâlnire cu o fată atât de puternică fizic și moral. De foarte multe ori bărbații nu au curajul să mă invite la un ceai.”

Urmărește interviul „După Cortină” pentru a afla povestea Nadejdei.

Vezi și: După Cortină cu Felicia Sîrbu, despre relația cu Roman Burlaca „Noi ne asemănăm foarte, foarte mult…” și spectacolul „Gardenia”