Ești în mare grabă și nu reușești să pregătești bucate „comlicate”? Invitații vor fi curând la ușă, dar tu nu ai preparat încă nimic? Nu te panica! Vezi mai jos patru feluri de tartine care îți pot „salva” petrecerea.

Tartine cu ansoa
Fileurile de ansoa sunt foarte gustoase iar în combinație cu toastul prăjit și untul gustos alcătuiesc gustarea perfectă pentru o zi de weekend sau pentru un fourchette.

Foto:  gastronomie.ele.ro

Foto: gastronomie.ele.ro

Ingrediente:
– unt: 50 de gr
– măsline verzi: 8 bucăți
– pâine:: 4 felii
– ceapă verde: 1 fir
– ansoa: 8 fileuri
– ulei de masline
– sare și piper;

Preparare:
Feliile de toast se pun la prăjit și apoi se taie în două, pe lung.

Se unge fiecare jumătate cu unt de masă și deasupra se pune câte un file de ansoa, uns cu foarte puțin ulei de măsline. Deasupra se presară ceapa verde tocată mărunt și se pune câte o măslină verde, tăiată pe jumătate, fără sâmbure. Se asezonează cu sare și piper și se servește.

Sfat: În loc de ceapă verde se poate folosi praz, în acest caz utilizându-se și lămâie verde, pentru un gust mai acrișor.

Specific: mediteranean
Timp de preparare: rapid
Număr porții: 8 persoane

Bruschete cu somon și pasta de ardei
Un aperitiv aromat și picant în același timp, pentru serile de vară care vor urma!

Foto: gastronomie.ele.ro

Foto: gastronomie.ele.ro

Ingrediente:
– unt: 50 de gr
– pasta de ardei: 150 de gr
– pâine de secară: 4 felii
– mărar: 50 de gr
– fileu de somon afumat: 200 de gr
– lămâie: 1 bucată
– sare și piper;

Preparare:
Feliile de secară se pun la prăjit în toaster, apoi se ung cu puțin unt, cât sunt încă fierbinți. Se adaugă câte o linguriță de pasta de ardei și se întinde pe felie. Se adaugă fileul de somon afumat, zeamă de lămâie și la sfârșit mărar proaspăt.

Sfat: Se servește rece, de la frigider.

Specific: francez
Timp de preparare: rapid
Număr porții: 4 persoane

Tartine cu șuncă și cremă Philadelphia

Un aperitiv potrivit în orice ocazie, tartinele cu crema Philadelphia sunt gustoase, aromate și ușor digerabile.

Foto: gastronomie.ele.ro

Foto: gastronomie.ele.ro

Ingrediente:
– șuncă: 150 de gr
– alune: 4 lingurițe
– sare și piper
– pâine: 4 felii
– ardei: 1 bucată
– cremă Philadelphia: 100 de gr;

Preparare:
Se toacă mărunt șunca și se amestecă cu alunele măcinate, crema Philadelphia și ardeiul tocat mărunt. Se asezonează cu sare și piper, și se ung feliile de toast cu acest amestec. Se pun feliile unse într-o tavă și se dă tava  pentru 5 minute la cuptor, la foc încins.

Sfat: Se poate presăra și niște ceapă verde peste pâine.

Specific: francez
Timp de preparare: rapid
Status: testat
Număr porții: 2 persoane

Tartine Piramida

Aceste tartine cochete le poți prepara pentru orice petrecere. Chiar și cei mai mofturoși invitați vor fi tentați să le savureze. Tartinele Piramida vor da culoare evenimentului cât ai clipi din ochi.

Foto: gastronomie.ele.ro

Foto: gastronomie.ele.ro

Ingrediente:
– cașcaval: 40 de gr
– unt: 4 lingurițe
– pâine: 4 felii
– șuncă presată: 40 de gr
– roșii cherry: 4 bucăți
– ridiche: 2 bucăți;

Preparare:
Se decupează rondele din feliile de pâine. Șunca, ridichea sau castravetele (dupa caz) și cașcavalul se taie în rondele, astfel încât să aibă aceeași mărime ca și rondelele de pâine. Se ung tartinele cu unt, se așază ingredientele în straturi: șuncă, ridichi sau castravete, cașcaval și roșii cherry.

Saft: Se fixează cu scobitori sau bețișoare decorative.

Specific: românesc
Timp de preparare: rapid
Număr porții: 4 persoane

Distribuie articolul: