Totul a început de la pasiunea pentru obiectele de anticariat. Prima geantă a cusut-o singură, iar de atunci și-a transformat hobby-ul într-o mică afacere.

Iana Melnic este tânăra de la noi ale cărei genți te vor cuceri. Sunt elegante, rafinate și pentru toate gusturile. Cum o studentă de la facultatea de drept s-a înclinat spre artă aflăm chiar de la EA.

Câți ani aveai când ai făcut prima geantă și cum ai învățat să le creezi?

„Prima geanta am creat-o la 21 de ani, a fost o inspirație spontană anume la această vârstă. Nu am avut o pregătire sau o instruire în acest domeniu, am început a coase o geantă din simplu interes, cu fiecare  geantă pe care o fac, tot mai ideal și perfect se primește.”

 Am observat că îți place să accesorizezi gențile cu tot felul de pene și alte aplicații de unde te inspiri?

„Inspirația mi-a venit de la pasiunea pentru obiectele de anticariat. Fiecare geantă trebuie să aibă și o „cireașă de pe tort” de aceea le accesorizez cu diferite aplicații care le consider că se vor potrivi.  În special îmi place să folosesc penele. Am o pasiune pentru pene îmi provoacă o stare de libertate, ușurință, frumusețe și eleganță. Diferite feluri de pene pot reda caracterul unei persoane.”

De cât timp ai nevoie pentru a coase o geantă?

„Totul depinde de modelul genții, în mediu îmi ocupa de la 2, la 4 zile.”

 Te mai ajută cineva sau faci totul de una singură?

„Familia mea mă ajută cu sfaturi bune, dar lucrul manual îl fac eu. Până când nu îmi pot imagina ca lucrul meu să îl facă altă persoana, în opinia mea va fi totul diferit în fiecare gentuță. Eu depun mult suflet și caracter individual.”

 Cum ai de gând să îmbini facultatea de drept cu designe-ul ?

„La momentul actual sunt în ultimul an de facultate, nu a mai rămas mult timp până îmi închei studiile și o să îmi dau frâu liber inspirației. Nu vreau să mă opresc doar la genți, în plan intră și hainele pentru femei.
În principiu facultatea și cunoștințele acumulate în acești ani vor fi necesare pentru toată viata, dar pot spune că la momentul actual prefer mai mult design-ul.”

 Doamnele și domnișoarele care vor o geantă de la tine îți pot sugera idei despre cum își doresc să arate, sau tu le creezi  doar după ideeile tale?

„Toate doamnele și domnișoarele îmi pot sugera ideile sale, culoarea, forma sau dimensiunea, dar în ansamblu văzând persoana ii propun ideea mea și părerea mea. Mă bucur că ceea ce propun și ceea ce fac bucură și satisface sexul frumos. Am o plăcere enormă atunci când toate clientele sunt satisfăcute de lucrările mele.”

Sursa foto: Facebook.com

Mai multe poze cu lucrările Ianei vezi în galeria foto:

 

Distribuie articolul: