Asociația pentru Politica Externă (APE), în parteneriat cu portalul AGORA, au realizat o nouă ediție a emisiunii din ciclul „Moldova și Lumea” - o platformă de discuții ce își propune să analizeze subiecte de maximă importanță pentru politica externă și internă a Republicii Moldova. Invitați în studio-ul Agora pentru a vorbi despre discriminarea la serviciu în baza criteriului de sex, în Republica Moldova, au fost Andrei Brighidin - membru al Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității și Ion Schidu - expert în Drepturile Omului.

 VIDEO. Emisiunea Moldova și Lumea: Discriminarea pe bază de sex

Un exemplu de discriminare pe criteriul de sex, la locul de muncă, este hărțuirea. Ar putea fi hărțuirea prin crearea unui mediu ostil, mici și inofensive avansuri care vin din partea colegilor, din partea anumitor persoane care reprezintă la un moment dat și conducerea unor organizații sau institituții, față de angajații de sex feminin.

La un moment dat, ni s-ar părea că este o parte din cultura noastră, iar cuiva i se pare că este mai sociabil și „interactiv” în ceea ce privește sexul frumos, dar este foarte important să înțelegem ceea ce  simte femeia în momentul respectiv, când primește anumite avansuri pe care poate să nu le dorească în acel moment. Ea poate să nu-și dorească interacțiunea la un nivel personal cu colegii, inclusiv conducătorii instituțiilor. După mine, acest efect este unul latent, deci angajatele respective probabil sunt nevoite să se conformeze acestui joc, dar, în esență, eu sunt încrezător că lasă o amprentă și ar trebui să fie evaluată oportunitatea acestor acțiuni, deoarece fiecare are anumite viziuni în ceea ce privește comunicarea în cadrul colectivelor.

Regretabil, în viziunea mea, e că foarte des, acest element de hărțuire este perceput ca normalitate în Republica Moldova. După mine, aceasta este o practică vicioasă”, a mărturisit Ion Schidu, expert în Drepturile Omului.


Andrei Brighidin a dezvăluit că hărțuirea la locul de muncă a persoanelor de sex feminin, din țara noastră, se confirmă și prin numărul mare de plângeri înregistrate de Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității:

„Cele mai clasice exemple, dacă e să vorbim de discriminarea în câmpul muncii, încep din momentul angajării personalului la anumite funcții. Veți vedea, din deciziile Consiliului, situații în care agenții economici angajează secretar sau secretară cu vârsta de până la X ani. Evident, aceasta nu este o cerință profesională esențială și determinantă, Consiliul a constatat discriminarea și ne bucurăm de faptul că au fost remediate aceste carențe, dar sunt și situații mult mai grave, cum a fost în cauza Air Moldova, unde o angajată, care era însoțitoare de bord, din momentul în care angajatorul a aflat că este însărcinată în luna a șaptea, a fost concediată ilegal, i s-a desfăcut contractul de muncă și, evident, persoana a rămas fără mijloc de existență – un caz strigătot la cer, Consiliul a emis decizia și a întocmit un proces verbal de constatare, cauza fiind contestată în judecată. Avem situații în care femeile sunt victime ale violenței în familie și, totodată, discriminate de către organele de drept.”

Emisiunea „Moldova & Lumea” este realizată de Asociația pentru Politica Externă în parteneriat cu Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității cu suportul financiar al Fondului Canadian pentru Inițiative Locale. Opiniile exprimate în cadrul emisiunii aparţin participanților şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fondul Canadian pentru Inițiative Locale. 

Foto: captură video

Distribuie articolul: