Trecerea în neființă a Prințesei Diana de Wales, la 31 august 1997, a semănat șoc în întreaga lume, mai cu seamă în inimile celor doi fii ai săi, care aveau doar 15 și 12 ani. Într-un documentar pentru ITV, mezinul Harry (Henry) a vorbit despre starea pe care a trăit-o ani la rândul și despre golul lăsat în suflet de plecarea mamei.

harry-orphans_1852583c

Prințul Harry a făcut mențiunile despre Lady Diana în documentarul care a fost dedicat misiunilor sale caritabile pe continentul african:

„Foarte mult timp nu am reușit să percep până la finl cele întâmplate, mulți ani mi-am înecat emoțiile, nevrând să accept necazul. Acum însă privesc viața absolut diferit decât anterior și încep să înțeleg că nu făceam decât să-mi îngrop capul în nisip”, recunoaște Harry, în film.

1024-princeharry-lesotho-jc-22713

Mezinul Prințesei Inimilor recunoaște că speranța și încrederea în sine i-au surâs atunci când a decis să prelungească misiunea caritabilă a mamei:

„Am vrut să fac ceva cu viața mea și am înțeles că pășesc incorect. Mama mea a murit când eram doar un copil. Nevrând să accept ce mi se întâmplase, m-am blocat mult timp în acel moment și nu mă puteam maturiza. Abia cum văd deosebirea dintre un copil și un om matur. Am vrut să fac ceva, de care mama ar fi mândră” – susține moștenitorul Familiei Regale, care acumulează încă din fragedă tinerețe experiența misiunilor caritabile în țările sărace din Africa.

Așa, a pus pe picioare fundația Sentebale, specializată în îmbunătățirea condițiilor de trai pentru bolnavii de SIDA. Activitatea caritabilă, din spusele lui Harry, i-a umplut viața cu fericire:

„Am urmat propunerea de a vizita Lesotho (țară din Africa Sudică). Inițial nu știam unde se află, însă acum pot spune că anume atunci am pornit pe un drum nou al vieții, care mi-a dăruit o pasiune nebună pentru activități caritabile.”

620-princessdiana-022713-jpg_23244320130228101459

Foto: E!Daily MailMirrorPinterestDiana, Princess of Whales