„De aceasta dată, vă prezint o rețetă de paste cu dovlecei. Ador pastele, căci se fac repede-repede, dar în același timp te poti juca cu gusturile sosurilor. Deși le prepar în fiecare zi, din păcate am prea puține rețete de paste pe blog, dupa parerea mea. Sper să vă placă!”, spune Marionela Tiron, talentata autoare a blogului culinar Gust și Aromă. Vedeți mai jos cât de ușor se prepară această rețetă.

3 porții
Timp de gătire: 10 minute
Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente:
  • 240 g paste napellini sau penne rigati
  • 2 dovlecei (aproximativ 300 g)
  • 1 cățel usturoi
  • 120 ml smântână dulce 35%
  • 50 g cașcaval gorgonzola sau dorblue
  • sare
  • piper
  • parmezan
  • ulei

Mod de preparare:

1. Punem apa la foc. O sărăm când începe să fiarbă. Fierbem pastele napellini sau penne timpul indicat pe ambalaj minus un minut sau două. Pastele vor termina fierberea în sosul de dovlecei.
2. Într-o tigaie prăjim usturoiul curățat și tăiat în două. Eliminăm usturoiul și adăugăm dovleceii spălați, uscați și dați prin răzătoare. Așezonăm cu sare și piper. Coacem 10 minute amestecând uneori.
3. Adăugăm smântâna dulce si fierbem alte 5 minute. Sărăm dacă este nevoie.
4. Tăiem cașcavalul verde gorgonzola sau dorblue și îl adăugăm în tigaia cu sos. Amestecăm până când se topește.
5. Scurgem pastele și le adăugăm în tigaie. Coacem până când pastele sunt gata, maxim 2-3 minute. Servim cu puțin piper și parmezan.

Sursa: gustsiaroma.com

Distribuie articolul: