Dacă ții post, dar ai poftă de un gulaș delicios, află că poți înlocui carnea din el cu ciuperci. Gustul va fi la fel de aromat, dar aportul de proteine mai scăzut. Învață să faci un gulaș de post, rețetă ușor de făcut!

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 4 cartofi
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • o lingură boia dulce
  • o linguriță coriandru
  • o linguriță făină
  • sare
  • piper

Preparare:

Taie ciupercile în patru. Pune-le la călit împreună cu ceapa tocată mărunt și ulei.

După ce se lasă zeama de la ingredientele de mai sus, adaugă făină și 2 căni cu apă.

Taie cartofii cubulețe și adaugă-i peste conținutul de mai sus.

Pune coriandru și boia. Lasă la fiert până când cartofii se înmoaie și conținutul se îngroașă.

Adaugă sare și piper după gust.

Gulașul se poate servi cu pâine proaspătă de casă sau mămăliguță.

Poftă buna!

Sursa: clickpentrufemei.ro

Vezi și: Pate din ficat de pui, o gustare fină pentru masa de sărbătoare!

Distribuie articolul: