Grupul de pe Facebook „Ask a Doctor”, o comunitate de mame și doctori de peste 46 de mii de mebri își sistează activitatea. Despre acest lucru a anunțat chiar Mihai Stratulat, pediatrul și unul dintre fondatorii grupului. Decizia vine în urma unui schimb de replici dure între medic și autorități.

În urma ultimelor evenimente, vin să vă anunț că activitatea grupului Ask a Doctor va fi sistata! Nu se va accepta nici o postare! Îmi pare nespus de rău că doar unora le pasă de sănătatea picilor din RM!”, a scris Mihai Stratulat.

În urma acestei postări, la inițiativa Asociației „Ask a Mom” a fost creată o petiție online – Luptam pentru copiii nostri- STOP diagnozelor false! Aceasta a adunat în numai câteva zile peste 3400 de semnături, iar inițiatorii vor să organizeze și un protest în fața Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Mamele au reacționat astfel inclusiv în urma faptului că au fost ignorate miile de istorii relatate de acestea despre experiențele cu asemenea diagnoze și antibiotice la spitalele din Municipiul Chișinău, și nu doar.

Amintim că grupul a mai avut o perioadă de sistare, iar activitatea sa a reînceput prin acceptarea postărilor din 27 noiembrie 2017! Atunci administratorii au comunicat că vor fi acceptate doar postările legate de administrarea antibioticelor. „În primul rând se vor accepta postările legate de diagnoza de pneumonie și apoi cele legate de administrarea antibioticelor în diferite maladii! Alte postari nu vor fi acceptate!”, scriau atunci administratorii grupului.

Acum o săptămână, pediatrul Mihai Stratulat s-a revoltat pe contul său personal de Facebook, atrăgând atenția asupra diagnozelor frecvente cu „pneumonie” a două dintre cele mai populare spitale pentru copii din Municipiul Chișinău. Drept răspuns, acum câteva zile, Ministerul Sănătății a reacționat la acuzațiile aduse spitalului, declarând că: „Nu au fost confirmate cazuri de internare nejustificată a copiilor. Concluziile Comisiei confirmă administrarea corectă a terapiei antibacteriene la copii internați. Antibioticele au fost și sunt administrate în conformitate cu protocoalele clinice naționale și Ghidurilor Organizației Mondiale a Sănătății”, se arată într-un comunicat.

Totodată, membrii Comisiei l-au acuzat pe Mihai Stratulat că ar fi deviat de la prevederile Codului de etică și deontologie medicală atunci când a scris postarea pe Facebook.

Vezi și: După ce instituțiile acuzate au reacționat, Mihai Stratulat vine cu un nou mesaj: „Pacienții îmi povestesc cum sunt denigrat de către administrația de la ambele spitale”

Distribuie articolul: