Cu toții ne dorim un corp sănătos și zvelt însă uneori pare imposibil să slăbim, chiar dacă este vorba doar de câteva kilograme. O serie de factori, de multe ori ignorați, sunt determinanți indiferent de tipul de regim pe care îl alegem.

Greșelile comune pe care majoritatea dintre noi le facem

Dacă vrei să slăbești sănătos și să ai rezultate durabile, trebuie să ai grijă ce și când mănânci. O greșeală frecvența este săritul peste micul dejun, care este cea mai importantă masă a zilei. Zilnic ar trebui să te asiguri că iei cele trei mese principale și că între ele ai cel puțin două gustări sănătoase.

Prima masă ar trebui să nu fie mai târziu de o oră după ce te-ai trezit, în timp ce masa de seară trebuie luată până în ora 19. Chiar dacă ești atentă la ce consumi, mâncarea pe care o savurezi la 10 noaptea nu o să aibă efecte prea bune asupra organismului tău. Încearcă să te documentezi referitor la numărul de calorii pe care le conține mâncarea ta. Ai la dispoziție o mulțime de aplicații care te pot ajută în acest sens.

De asemenea, fii atentă la tipul de lichide pe care-l bei. Apă trebuie să fie pe primul loc, iar sucurile acidulate sau cu un conținut mare de zahăr sunt interzise.

În plus, dacă vrei să slăbești trebuie să stai departe de alcool.

O dietă fără exerciții fizice nu funcționează. Nu există o cale miraculoasă prin care poți slabi sănătos, fără să depui și puțin efort. Dacă te întrebi de ce nu slăbești, s-ar putea că de vină să fie lipsa exercițiilor fizice. Nu este suficient să mergi la sala o dată pe săptămâna. Fă mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi și încearcă să te antrenezi pentru o ora măcar de trei ori pe săptămâna. Cu cât muncești mai mult, cu atât vei vedea rezultatele mai repede.

Somnul odihnitor este vital. Dacă nu te odihnești cum trebuie o să îți fie destul de greu să slăbești. Atunci când dormi, organismul își ia energia de care are nevoie, iar dacă nu acorzi destule ore somnului, corpul tău își va lua energia necesară din mâncare. Îți va fi greu să te concentrezi și îți va fi foame mai des.

SURSA

Distribuie articolul: