Granola – este o alternativă de mic dejun la fel de sănătoasă, dar mult mai gustoasă decât clasicele cereale din fulgi de ovăz sau muesli. De altfel, granola le combină pe amândouă într-un mod cât se poate de fericit. Prețul întregii rețete: 50 lei

  • O cutie de fulgi de ovăz (500 grame);
  • 3 linguri de miere;
  • 3 linguri de ulei;
  • o linguriță de scorțișoară;
  • 50 grame de nuci cajou;
  • 50 grame de migdale;
  • 50 grame de semințe de in (se pot amesteca cu semințe de floarea soarelui);
  • 50 grame de vișine uscate;
  • 50 grame de stafide;
  • puțin unt pentru tavă.

Mod de preparare
Într-o tavă așternem o foaie de copt, pe care o ungem cu unt. Mărunțim nucile cajou și migdalele.

Amestecăm întru-un vas fulgii de ovăz, nucile mărunțite, semințele de in și de floarea soarelui, vișinele uscate. După preferință, puteți adăuga și alte fructe uscate (papaya, ananas uscat ș.a) – orice aveți în casă e binevenit. Stafidele le vom pune mai târziu.

Le răsturnăm în tavaua tapetată cu hârtia de copt pregătită. Într-un vas punem 3 linguri de miere, 3 linguri de ulei și o linguriță de scorțișoară. Încălzim amestecul pe baie de aburi.

Răsturnăm compoziția de miere peste fulgii de ovăs cu nuci, după care amestecăm totul cu o lingură, pentru ca mierea să acopere uniform cerealele. Punem tava la cuptor pentru 20 minute. Scoatem din rolă tava și adăugăm stafidele. Mai punem tava în rolă încă pentru 10 minute.

Sunt câteva feluri în care putem consuma granola: tradițional cu lapte, în formă de gogoașe cu fulgi de cocos, sau cel mai delicios, din punctul meu de vedere, este să pui într-un pahar iaurt natural, deasupra granola, apoi strat din zmeură cu zahăr, apoi iarăși iaurt, apoi un strat de granola și încă un strat de zmeură. Pofta buna!

P.S. Marele avantaj al granolei este faptul că se păstrează timp de o lună, dacă este închisă ermetic într-un vas și păstrată la loc rece.

Distribuie articolul: