Fiecare sat va spune despre sine că este cel mai frumos, că are oamenii cei mai gospodari, locurile cele mai pitorești și gospodinele cele mai pricepute. Holercani nu face excepție, dar are și motive – Locuri foarte frumoase, bătrânul Nistru, o peșteră misterioasă și multe gospodine talentate. Iată ce vor găti acestea cu ocazia Festivalului IA Mania, din 21 iunie.

Celebrele sarmale în frunze de viță-de-vie

sarmale

Servite cu smântânică de casă, acestea pur și simplu se topesc în gură!

 Smintina

Mămăligă cu friptură și brânză de oi. Tradiția moldovenească este tradiție oriunde!

 mamaliga

Zeamă cu tăiței. Bineînțeles că zeama este făcută din găină de casă, bătrână – că aceasta face zeama mai bună!

 Zeama

Plăcințele cu brânză și mărar. La IA Mania vor mai fi cu cartof, varză, dar și celebrele vărzare – plăcinte cu cireșe.

Placinte

Învârtită dulce cu gem!

 Invirtita

Deși nu sunt tocmai tradiționali locului sau țării noastre, frigăruii sunt nelipsiți de la orice eveniment public. Ia Mania nu va fi o excepție.

 Frigarui

Frumuseți din astea mai rar găsești!

Invirtite

„Pe 21 iunie vă aștept la Ia Mania 2014 – Festivalul Artelor născute din tradiții. Vă invit la țară, în satul Holercani. Pentru că țara are nevoie de noi, mai uniți, mai prieteni, mai buni. Ah da, vom vinde și bilete online, în curînd, cu bani apropo.  Pentru că organizarea evenimentelor frumoase costă. Iar biletele cumpărate sunt contribuția voastră directă la organizarea lor. Deci simțiți-vă mândri că și voi decideți soarta unor evenimente Klumea”, scrie Nata Albot pe blogul personal.

Nata Albot cu piinica

Distribuie articolul: