Multe mișcări se nasc și derulează pe Instagram, dar despre o asemenea mișcare chiar că nu ați mai auzit. „Girls with gluten” este comunitatea virtuală a femeilor care nu renunță la glutenul alimentar și pozează în timp ce consumă produse cu conținut sporit de gluten. Fotografiile vi se vor părea stranii și haioase în același timp.

Medicii ne previn în nenumărate rânduri despre pericolul dietei bogate în gluten, mai ales pentru persoanele care au intoleranță la acest ingredient. Peste 55 de boli sunt legate direct de consumul de gluten, proteinele din grâu, secară sau orz. Mai mult decât atât, se estimează că 99% dintre persoanele care au intoleranță la gluten și suferă de boala celiacă, nu sunt diagnosticate corect și la timp. Rata populației care suferă de intoleranță pentru această substanță a crescut simțitor în ultimii ani.

În ciuda acestui fapt, pizza, prăjiturile și alte delicii culinare, care prezintă adevărate explozii de gluten, sunt atât de ademenitoare! În cinstea pasiunii pentru astfel de produse alimentare, pe Instagram a luat naștere comunitatea virtuală Girls with gluten. Fotografiile distribuite aici aparțin femeilor cărora nu le pasă de interdicțiile impuse de dietologi.

Aceste femei simpatice vor să arate lumii că sunt împotriva dietelor care exclud glutenul. Ele nu se tem de kilogramele în plus și pozează în continuare în timpul meselor delicioase. Profilul a atras deja atenția a peste 33 de mii de urmăritori.

Deși a luat naștere recent, profilul a adunat deja peste 430 de fotografii cu femei simple și chiar celebrități. Toate internautele folosesc hastagul  #girlswithgluten în descrierea fotografiilor pe care le încarcă. În total, peste 2600 de fotografii de pe Instagram conțin acest hastag.

Foto: instagram.com/girlswithgluten/

Distribuie articolul: