Se numește Geanina, se află în România, iar de 3 ani, a dezvoltat un proiect de blogging video bazat pe rețete culinare unice. JamilaCuisine a devenit un proiect de suflet, menit să le ajute pe gospodinele din spațiul românesc să pregătească bucate după rețete exclusive. A testat și apoi aplicat, în fața camerei de filmat, sute de rețete!. Pe 25 mai, JamilaCuisine a adunat peste 100 000 de abonați YouTube, a luat un premiu din partea rețelei și s-a arătat în premieră pe canalul video al blogului. Noi am convins-o pe autoare să ofere un interviu plin de informații utile pentru gospodinele de peste Prut, care testează din ce în ce mai mult minunile culinare ale Geaninei!

Dragă Geanina, soarta ne indică mereu anumite semne. Cum ți-ai dat seama că arta gătitului este ceea ce trebuie să faci în viață?

Mi-am dat seama destul de târziu, după ce făcusem deja blogul și canalul. Cred că mi-am dat seama în momentul în care rețetele mele au început să devină din ce în ce mai urmărite și când oamenii au început să mă încurajeze și să mă roage să continui să postez.

De cât timp s-a născut proiectul JamilaCuisine? Cine sunt oamenii care stau în spatele său?

JamilaCuisine are acum 3 ani și în spatele acestui proiect sunt doar 2 persoane, eu și soțul meu.

În ce context ți-ai dat seama că din marea pasiune a vieții tale, ai putea face o activitate care să-ți aducă bănuți pe care să-i poți investi tot în produse culinare?

Eu am început JamilaCuisine din pasiune, pentru că descoperisem bucătăria marocană cu ocazia primei mele vizite în Maroc. Am fost atât de fascinată de mâncarea marocană, de condimente, de arome încât am vrut neapărat s-o fac cunoscută și în România. Mi-am dat seama foarte târziu că pot face și ceva bani din asta, pentru că în primii doi ani nu am câștigat mai nimic. Banii au venit odată cu succesul, succesul a venit după foarte multă muncă.

Ești autoarea rețetelor pe care le aplici, sau te lași convinsă de rețetele deja bătute în cuie în industria culinară?

De obicei îmi construiesc propriile rețete, le testez, le modific, dar folosesc și rețete vechi, de familie, de la prieteni sau de la cunoștințe.

Unii bucătari afirmă că în viața privată, cel care ajunge primul la bucătărie, este cel care gătește pentru întreaga familie. Cum se întâmplă în familia ta?

În familia mea, eu sunt cea care gătește și în viața privată. Soțul meu nu are timp și, sincer, nici nu-i place să gătească.  Când locuiam cu părinții mei, tata era cel care ne gătea cel mai des, mai ales că mama lucra în ture. Când am mai crescut eu, găteam împreună, mai ales pentru sărbători, petreceri.

Cu siguranță că ai descoperit deja ingredientele sau specialitățile care îi pot binedispune pe oameni. Ce îi poți recomanda unui om care are sufletul întristat și vrea să-și recapete pofta de viață?

Unui om cu moralul la pământ, îi recomand mereu un desert pe bază de ciocolată, eventual un lava cake sau un souffle. Ciocolata este unul dintre ingredientele care ne dau o stare de bine.

Posted by JamilaCuisine on 15 Aprilie 2015

Povestește-ne despre tehnica/instrumentele din bucătăria ta, care te ajută să faci din gătit o plăcere și un proces rapid.

În primul rând, aleg mereu instrumente/aparatură de bună calitate. Prefer lucrurile ceva mai scumpe, dar care să dureze în timp, prefer să am un singur cuțit de foarte bună calitate, decât 10 de slabă calitate. Aleg aparatura pe același principiu, îmi plac elecrocasnicele din inox sau din metal, cu bolurile din sticlă. Mă feresc cât pot de mult de plastic, chiar și bolurile pe care le folosesc în rețete sunt din sticlă sau din ceramică. Am ales să investesc în calitate și nu în cantitate.

Dar care e partea imaterială pe care o investiți în fiecare rețetă video? Ce conțin specialitățile pe care le prepari, pe lângă ingredientele organice?

În primul rând, investim muncă în fiecare rețetă, foarte multă muncă. Investim apoi timp, pentru că aceste rețete durează și în plus, eu le și testez înainte de a le face, pentru a fi sigură că ies cum trebuie. În ultimul rând, fiecare rețetă a mea conține și o picătură din sufletul meu, pentru că eu îmi pun suflet și dragoste în rețetele mele și cred că din acestă cauza sunt un succes.

Există o lecție importantă de viață, pe care ai învățat-o de când împărtășești lumii rețetele tale?

Sigur că da! Am învățat în primul rând că visele pot deveni realitate! Am învățat că dacă muncești, ești pasionat și faci totul cu dragoste și dăruire, este imposibil să nu reușești. Și am mai învățat să fiu recunoscătoare Lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat, pentru toate lucrurile frumoase din viața mea, pentru JamilaCuisine, pentru părinții și fratele meu, pentru soțul minunat pe care îl am.

Ce fel de mâncare ți-e drag sufletului?

Am multe preparate dragi și mi-e greu să aleg unul singur, dar cred că cele mai dragi sunt cele pe care mi le gătea bunica mea, ca saramura de pui și puiul cu sos de roșii, dar și cele marocane, precum cuscus-ul cu pui și legume.

Te rugăm mult să lași un mesaj pentru gospodinele de peste Prut!

Gospodinelor de peste Prut vreau să le mulțumesc pentru că mă urmăresc și vreau să le îndemn să gătească în continuare acasă, să ducă mai departe preperatele delicioase pe care numai ele știu să le facă și să le transmită mai departe fetițelor și, de ce nu, băiețeilor lor, pentru că cea mai bună și mai sănătoasă mâncare e cea pe care o preparăm cu mâinile noastre!

Îți mulțumim și îți urăm mult succes!

Foto: JamilaCuisine

Distribuie articolul: