O rețetă gustoasă, supa cremă de dovleac nu are cum să nu îți intre în grații. Se prepară foarte simplu!

Ingrediente:

  • 1 kg miez de dovleac, tăiat cubulețe
  • 400 ml fiertură de pui sau legume
  • 2 linguri unt
  • 200 g smântână
  • 2 morcovi
  • 150 g ceapă tocată
  • oregano, după gust
  • pătrunjel, după gust
  • sare
  • piper

Preparare:

Într-o oală, pui împreună dovleacul cubulețe, supa de pui, morcovii curățați și dați prin răzătoare și ceapa. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Lași să fiarbă, la foc mic, aproximativ 40 de minute sau până când dovleacul devine moale.

Dai legumele fierte, cu tot cu zeamă, la blender. Adaugi untul. Mixezi până se formează o pastă groasă, apoi încorporezi smântâna. Servești cu oregano și pătrunjel.

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Vezi și: 5 rețete de ceaiuri aromate pentru vreme rece

Distribuie articolul: