Pe scenă artist, acasă masterchef! Interpreta de muzică populară Cristina Ceauș este o bucătăreasă iscusită, iar una din rețetele ei preferate de a prepara carnea este cea în stil italian. Iată cum prepară friptura la cuptor în stil italian!

Ingrediente:

  • ceafa de porc/vițel
  • 1 ceapă
  • 100 gr. țelină
  • ciuperci
  • usturoi (după gust)
  • 150ml vin alb demisec
  • cimbru
  • rozmarin
  • piper negru
  • sare
  • ulei

Preparare:

Bucata de carne o condimentăm cu toate mirodeniile dorite, cum ar fi rozmarin, cimbru, sare și piper. O lăsăm puțin să se pătrundă aromele și pregătim legumele. Tocăm ciupercile (care pot fi înlocuite cu morcov), țelina și ceapa. Punem la foc iute, bucata de carne și o rumenim pe toate părțile, după care o scoatem pe o farfurie, iar în aceeași tigaie călim legumele. Punem carnea și legumele călite într-un vas de copt, adăugăm vinul, acoperim și dăm la cuptor pentru 2 ore. La fiecare 30 minute întoarcem carnea. Spre final o lăsam fără capac ca să se rumenească frumos !

Pofta mare!

Sursa foto: Arhiva personală

Vezi și: Cristina Ceauș: „Când eram mică, tare feleşagă la mâncare mai eram…”. Interpreta de muzică populară vine cu rețeta preferată de vinete evantai