Mincinoșii cronici deseori folosesc aceleași fraze pentru a-i minți pe cei din jur. Dacă veți cunoaște aceste fraze, atunci le veți depista imediat și nu veți deveni victima minciunii. Nimeni dintre noi nu spune mereu purul adevăr, însă minciuna nevinovată pentru a nu afecta pe cineva și minciuna intenționată pentru a ascunde informații importante sunt lucruri total diferite.

Minciuna duce la destrămarea relațiilor, la pierderea încrederii și chiar la pierderi financiare. Cum putem detecta un mincinos de o persoană serioasă?

Rețineți aceste fraze și veți evita păcăleala.

Sincer/să fiu sincer…

Persoana care încearcă să vă mintă va accentua mai mult: „Sincer să fiu”. Persoanele care nu au intenția de a vă minți nu vor utiliza aceste expresii.

Prea multe detalii

Mincinoșii trebuie să memorizeze prea multe detalii despre istorioarele anterioare pentru a nu cădea în capcană. Ei deseori dau prea multe detalii încercând să facă istorioara mult mai reală. Spre exemplu, mincinosul încearcă să spună: „Era exact ora 8:15 când m-am uitat pe fereastră și am văzut că automobilul a dispărut.” Puțini sunt cei care ar memoriza ora exactă sau s-ar fi verificat ceasul în acel moment. Astfel, acest detaliu în plus ne arată că ei mint.

Eu niciodată nu…/Eu întotdeauna…

Cuvintele „niciodată” și „întotdeauna” sunt aproape întotdeauna amăgitoare, deoarece rareori „întotdeauna” sau „niciodată” facem ceva de acest fel în viața cotidiană. Mincinosul utilizează aceste cuvinte în discuțiile sale pentru a părea mult mai de încredere.

Utilizează mai des „ei, el, ea” sau „noi” decât „eu”

Evitând responsabilitatea și întrebuințarea propriului „eu”, mincinoșii încearcă să capete mai multă încredere. Pentru a părea mai convingători ei folosesc mai rar „eu”.

Negarea, justificarea și răspunsurile scurte

Cercetătorii din Departamentul de Comunicare de la Universitatea de Stat din Michigan au efectuat un studiu despre cât de des minte un american obișnuit. Ei au realizat un sondaj pe un eșantion de 1000 de adulți și i-au rugat să raporteze numărul de minciuni spuse în 24 de ore. Rezultatele studiului sunt: 60% dintre respondenți au spus că nu mint deloc, rezultă că 40% sunt mincinoși.

Persoanele care mint, respinge imediat anumite învinuiri, chiar dacă încă nu au fost învinuiți. De asemenea, ei încearcă să explice de ce ei s-au comportat într-un anumit fel, chiar dacă nimeni nu i-a întrebat despre acest lucru. Mincinoșii vorbesc în fraze scurte pentru a ascunde ce s-a întâmplat în realitate.

Mai mult, în afară de aceste 5 fraze pe care le utilizează mincinoșii pentru a-i convinge pe ceilalți, ei mai au încă câteva semnale non-verbale. Ei le folosesc în mod neobservat în discuții. Acestea sunt:

–atingerea deasă a feței și jocul cu părul

–contactul vizual direct, neîntrerupt, în timp ce ei vorbesc

–fața cu o expresie agitată și nervoasă

–picioarele îndreptate spre ușă sau în direcție opusă nouă

Acum veți ști care sunt expresiile mincinoșilor. Sunteți informat, sunteți înarmat!

Sursa: perfectmedia.me 

 

Distribuie articolul: