O primăriță din Franța a interzis locuitorilor comunei sale să moară în weekend și de sărbători. Decizia ei a fost luată intenționat, în semn de protest față de criza de medici. Cu decretul său bizar, primărița din comuna La Gresle a ajuns cunoscută în toată țara.

„Le este interzis locuitorilor să moară acasă pe teritoriul comunei în zilele de sâmbătă, duminică şi în zilele de sărbătoare, pe o perioadă nedeterminată”, se afirmă în decizie.

Adevăratul motiv al acestei decizii complet bizare e însă criza medicilor, iar primărița Isabelle Dugelet a vrut astfel să tragă un semnal de alarmă.

Potrivit presei străine, totul a pornit de la un incident produs pe 1 decembrie în comuna la Gresle. Atunci, după moartea unui localnic, a fost nevoie de 2 ore și jumătate pentru găsirea unui medic care să constate decesul.

„Aceasta este o lipsă de respect față de defunct și față de familii”, a spus primărița.

Ca urmare a incidentului, ea a emis decretul prin care a interzis localnicilor să moară în weekend și de sărbători.

„Un deces recent survenit duminică după-amiază a adus dovada absurdităţii unui sistem, căruia primarul îi răspunde cu un ordin absurd”, a explicat Isabelle Dugelet.

Ea a mai spus că, tot prin această decizie, a denunțat „catastrofa din sistemul medical”, cu care se confruntă nu doar comuna sa, ci și localitățile învecinate, unde oamenii trebuie să meargă kilometri pentru a primi ajutorul unui medic.

Distribuie articolul: