Este de părerea că: „Un blog culinar fără poze bune e ca mâncarea fără sare”, motiv pentru care pune accent pe poze, dar și pe mâncarea gustoasă. Food-bloggerița Valeria Țurcan a fost invitata Danielei Donici la DigitalMust Vlog, unde a povestit despre profesia de food blogger, câte sarcini are, cum interacționează cu comunitatea sa de urmăritori, dar și despre colaborările cu brandurile comerciale. Dar și multe alte subiecte interesante pe care le puteți vedea din reportajul video. 

Pentru Valeria contează foarte mult imaginea, astfel atunci când caută o rețetă, ea se orientează după poze. Cea mai mare sursă de inspirație în acest sens fiind Pinterest.

Fiind întrebată cum este mâncarea ei după filmări, bloggerița spune că este consumabilă și foarte delicioasă. „M-ar durea inima să nu pot să mănânc ceea ce gătesc, pentru mine mâncarea fotografiată trebuie să fie mâncarea gustoasă.”, mărturisește Valeria.

Pentru un blog frumos trebuies mereu să investești. Bloggerița povestește că pozele gustoase depind foarte mult de aparatul de fotografiat, de modul în care este aranjată mâncarea într-o poză și nu numai. „Am peste 20 sau chiar 30 de suprafețe pentru poze de diferite culori, desigur că trebuie să ai veselă, ustensile și diferite elemente de decor.”, spune Valeria.

Recent, Valeria a primit propunerea să facă food styling pentru o carte, ceea ce a refuzat pentru că are în plan să-și realizeze singură o carte de bucate și în totalitate să fie fotografiată de ea.

În spatele acestui blog se ascunde o muncă imensă și nu este într-atât de ușor de-l întreținut. „Trecem printr-un dezastru extraordinar, filmăm la lumina zilei plus lumina artificială. Timpul de filmare durează de la ora 10 dimineața poate până la ora 15, în perioada de iarnă, pe când vara până la 17-19”, mărturisește tânăra.

Bloggerita afirmă că nu-și afișează viața în totalitate pe instagram sau blog, rămâne foarte mult după culise și mereu încearcă să fie o persoană pozitivă și motivată. „Făcând aceste insta stories sau vloguri, eu singură mă inspir de la ele”, mai adaugă Valeria Țurcanu.

Sursa foto: Valerie’s Food

Distribuie articolul: