Florile în multe celofane, dar mai ales, florile foarte lungi sunt inestetice și se pliază stilului oficial - asta ne spun floriștii profesioniști. Aurelia Malai explică de unde vine „tradiția sau obiceiul” de a dărui flori lungi, trandafiri lungi și ce flori trebuie de fapt să primească/să ofere în dar oficialitățile.

„Trandafirii lungi au fost arătați la o expoziție, iar cei din fosta Uniune Sovietică s-au prins la această grandomanie. E ridicol să dărui așa trandafiri unei oficialități. Sunt buchete de protocol și reguli floristice stricte, de care trebuie să se țină cont în asemenea situații”, povestește florista într-un interviu acordat pentru EA.md.

Cât de rentabilă este o afacere cu flori în Republica Moldova? Totul despre concurența neloială și degetele zdrelite (Video)

colaj trandafiti

 

Buchetele mari spun multe despre persoana care le oferă. Trandafirii „haraci” au fost mult criticați și de „influenceri”, bloggeri sau persoane publice. În același timp, într-un context oficial, sunt mult mai apreciate buchetele mici, spun floriștii.

„Am creat un buchet pentru prințesa din Danemarca, venită în vizită la Chișinău. Știam ce trebuie să fac, însă pentru prințese nu mai făcusem un buchet. O prințesă trebuie să aibă un buchet mic. La fel este și în cazul eticii oficiale și diplomatice. Din păcate, în unele medii de la noi, aceste reguli se pare că nu sunt nici măcar cunoscute, nu mai zic de – implementate”, mai spune florista Aurelia Malai.

Citește și: Florista Aurelia Malai, despre decorul floral la nuntă: „Cel mai important sfat pentru mirese ar fi să nu se ghideze după Pinterest”

Distribuie articolul: