E uluitor felul în care brazilianca Flavia Carvalho camuflează semnele de violență și de durere, ale femeilor. Proiectul „A Pele da Flor”, pe care l-a lansat, cuprinde tatuaje menite să le ajute pe femei să depășească oroarea violențelor domestice, urmele căreia rămân pentru totdeauna pe corpurile lor. Deja de 2 ani, Flavia tatuează gratuit femeile cu cicatrici lăsate de răni și chiar operații de mastectomie. Mâinile ei fac ca aceste semne ale durerii să se transforme în tatuaje care bucură privirile.

Flavia este originară din Curitiba – capitala și cel mai mare oraș al statului brazilian Paraná. Acolo, și-a deschis un studio propriu, care a devenit popular la foarte scurt timp de la lansare. Tattoo artista a rămas marcată după ce, într-o zi, o femeie i s-a adresat cu cererea de a-i camufla o cicatrice. Acea femeie fusese atacată cu un cuțit într-un club de noapte, iar cicatricea care i-a rămas pe picior, îi amintea de fiecare dată de incidentul prin care a trecut în acea seară.

1

„Când clienta a văzut tatuajul care a ieșit, se afla în al nouălea cel de fericire”, își amintește artista, cu emoție. Așa a și luat naștere proiectul „A Pele da Flor” – seria de tatuaje menite să șteargă amintirile dureroase.

Acest tatuaj a fost realizat în locul în care a o femeie a fost împușcată:

7

Cel mai profund, artista a rămas influențată emoțional de către o clientă de 17 ani, care era maltratată constant de către iubitul ei mai mare. Atunci când i-a declarat că vrea să se despartă de el, bărbatul a rănit-o de mai multe ori cu un cuțit, după care, a violat-o.

5

4

Sunt uluitoare și tatuajele pe care Flavia le execută pe busturile femeilor care au avut nefericirea să treacă prin mastectomie, pentru a supraviețui.

resizedimage600373-mastectomy-abuse-scar-women-free-tattoo-flavia-carvalho-daedra-art-brasil-2

Foto/Sursa : Flavia Carvalho – Daedra Art & Tattoo

Distribuie articolul: