Epilarea este una dintre cele mai ușoare remedii care te poate scăpa de procedurile zilnice chinuitoare de îngrijire și îndepărtare a părului nedorit. Când vorbim de epilare, probabil ți se duce gândul doar la femei, însă cu fiecare sezon, tot mai mulți bărbați din Moldova vor să scape de părul de pe corp.

Despre cât de răspândită este procedura de îndepărtare a părului la bărbați, cât și despre cum îngrijim pielea după procedură ne-a vorbit specialistul în estetică Victoria Cuculescu. În prezent exista o tendință de creștere a cererii pentru ședințele de epilare cu ceară. Atât femeile, cât și bărbații realizează cât de comod și eficient este acest tip de epilare. Pe lângă faptul că sunt îndepărtate firele de păr nedorite pielea va rămâne catifelată până la 3 săptămâni garantat.
Îngrijirea pielii după epilarea cu ceară
După epilare, pielea necesită o îngrijire specială. Primele 24 de ore pielea trebuie hidratată. Nu se aplică loțiuni care au tendința să usuce sau să irite pielea cum ar fi: cele pe bază de alcool sau cu acizi citrici.De asemenea,  nu se recomandă expunerea pielii la razele UV pentru cel puțin 24 ore după efectuarea procedurii, totodată evităm procedurile de exfoliere, acestea fiind recomandate până la epilare pentru a facilita procesul.
 Cât de des apelează bărbații din Moldova la procedura de epilare cu ceară
Bărbații sunt la o mare căutare a unui meșter de epilare calificat. Vreau să spun că bărbații noștri au devenit mai conștienți cât de important este să aibă un exterior plăcut și bine îngrijit. Aceștia au devenit mai curioși în ceea ce ține epilarea corpului și se simt marginalizați și chiar indignați dacă li se refuză prestarea serviciului dat. La fel ca și femeile, bărbați apelează cel mai des la epilare în perioadele estivale.
Trucuri care încetinesc creșterea firelor de păr
 Încearcă să-ţi modifici alimentaţia. Produsele pe bază de soia conţin fitoestrogeni, care reduc nivelul de testosteron din corp şi limitează creşterea părului nedorit. Alege o dietă cu conţinut mai redus de carbohidraţi şi vei observă că părul nedorit se răreşte.
Dacă speri să găseşti produse cosmetice cu efecte miraculoase, vei fi dezamăgită. Există însă multe loţiuni şi creme care pot avea un efect în scăderea creşterii părului pe termen lung.
Indiferent de produsul ales, asigură-te că nu conţine alcool sau parfum. Prospectul lor recomandă aplicarea după epilare, moment în care pielea este foarte sensibilă şi predispusă la iritare. 
O fi bună sau nu prea această tendință printre bărbați, nu știm, cert este că printre femei, se răspândește obiceiul de a nu se epila mai ales în zona axilelor.

Distribuie articolul: