Compania Lapmol a adus zece văcuțe în scuarul catedralei ca să ne dea o veste bună: pe rafturile din magazine mai putem găsi lapte natural, respectiv și produse fabricate din laptele colectat de la fermele de vaci.

 Spre bucuria copiilor, organizatorii Festivalului Văcuțelor „Căsuța mea 2017” au mai invitat zece pictori ca să îmbrace văcuțele în straie naționale.

Marat Guțu, pictor : „Acum o urmăriți pe jurnalista Anna Smolnițchi pictând ideea mea – „văcuța covor”. Noi am decis să creăm un covor moldovenesc, dar nu cu trandafiri, ci mai neobișnuit.”

Priveliștea i-a bucurat cel mai mult pe copii. Nu-și mai luau ochii, în unele cazuri nici mâinile de pe văcuțe. Le mângâiau de parcă ar fi însuflețite. Unii nu au văzut niciodată o văcuță în realitate, așa că nu ne-au putut spune de unde se ia laptele pe care îl adoră. După festival, toate semnele de întrebare au căzut. Ideea de paradă a văcuțelor vine tocmai din Elveția, unde s-a ținut în 1998. Primul „ festival al văcuțelor Căsuța Mea” a fost organizat acum trei ani.

Denis Marcan, directorul companiei „Lapmol”: „Întâi și întâi e o sărbătoare a copiilor, pentru care facem producția noastră, în iunie împlinim 20 de ani activitate, suntem o echipă tânără, avem specialiști tineri, energie avem. Lapte există în Moldova, trebuie să ucidem acest stereotip „de unde lapte în Moldova?” Este lapte în Moldova, pur și simplu tradiția de colectare, de îmbunătățire a soiurilor unor vaci, necesită investiții.”

Aflați că Lapmol folosește zilnic 50-70 tone de lapte natural ca să ne ofere cele mai gustoase și calitative produse lactate. Prin urmare, laptele natural folosit la producerea deliciilor semnate „Căsuța mea” este colectat de la peste 20 de ferme din Moldova, fiecare având 100-200 de vaci de rasă. Mai multe detalii despre ferme și gama de produse Căsuța mea găsiți pe site-ul oficial www.casutamea.md.

P.