Moldovenii din Florida au sărbătorit, pentru al doilea an consecutiv, Festivalul „Mărțișor” cu muzică, dansuri și multă voie bună. Evenimentul a avut loc duminică, 3 martie 2019 și a adunat peste 100 de participanți.

În cadrul evenimentului, diaspora și-a întâlnit oaspeții cu pâine, sare și vin roșu. De pe masa de sărbătoare nu au lipsit bucatele tradiționale, precum mămăliga cu friptură, sarmalele, plăcintele și, vinul roșu din butoi.

Cei prezenți la festival au urmărit un amplu program artistic multicultural, iar printre cei care au surprins cu prezența a fost interpreta Katalina Rusu care a venit сu un program folkloric deosebit.

Ideia acestui eveniment îi aparține lui Constantin Moscovici. „Festivalul Mărţişorului este un omagiu adus primăverii şi, o invitaţie deschisă la familiarizarea cu tradiţiile, bucătăria şi muzica populară moldovenească”, spune maestrul.

Datorită acestui festival, pentru câteva ore bune, moldovenii s-au simțit ca acasă, stând la povești de suflet, împărtășindu-și grijile și experiențele de peste ocean, încingând hore după hore dar și, povestind despre Moldova străinilor prezenți care au purtat și ei cu mândrie mărțișorul la piept.