Scriitorul român Dan Puric a inspirat adeseacititorii și internauții de pe ambele maluri de Prut. Astăzi am ales să vă prezentăm câteva citate spicuite din cărțile sale, selectatte de mentorul virtual român Florin Rosoga și publicate pe blogul său.

Omul frumos tinde spre desăvârşire. Dacă nu poate vorbi împotriva urâtului, tace, dar în tăcerea lui e un refuz hristic a tot ceea ce înseamnă urât. – Despre omul frumos

Ei m-au întrebat care sunt treptele succesului, iar eu le-am răspuns că nu treptele succesului sunt importante, ci treptele împlinirii sufleteşti. Succesul fără scrupule este machiavelic. Împlinirea ta sufletească contează.

Omul frumos în ziua de azi e cel ce urcă invers pe scară, înfruntând nu numai turma care coboară, dar şi insultele ei!

Intelectualii din România sunt oamenii cărţilor, nu sunt oamenii duhului.

Intimitatea mea este sfântă. Nu vedeţi că este o modă să-ţi exhibi intimităţile? Iar dacă nu le exhibi, te vânează paparazzi! Asta este o infecţie venită din Occident. Nu e a noastră. Creştinul are intimitatea lucrului. – Cine suntem

În esenţă, România este frumoasă, dar chipul îi este acoperit de murdărie.

Darwin l-a smuls pe om din braţele lui Dumnezeu şi l-a pus în braţele maimuţei.

Femeile sunt expresia fizică a fizicii cuantice, a unei alte realităţi. O informaţie, o realitate aberantă este distrusă în cămin datorită unei femei care poate să îţi fie soţie, poate să îţi fie prietenă, poate să îţi fie mamă, sau poate să îţi fie bunică.

Căci ce este, în fond, prietenia, dacă nu acel minunat privilegiu al sufletului în care adevărul se poate odihni.

Nu avem voie să fim spectatori la ceea ce ni se întâmplă.

Sursa: florinrosoga.ro

Foto: cuvintecelebre.ro

Distribuie articolul: