Pe Maria am cunoscut-o în toamna lui 2019, atunci când nevoia a făcut-o să-și spună publică povestea de viață și de sănătate. Duce o luptă aprigă cu un cancer de stomac, diagnosticat atunci și care necesită sume mari de tratament: chimioterapie, operație și costuri post-operatorii. Echipa EA.md îndeamnă femeile care vin la Pijama Party să-și unească eforturile pentru o mega-tombolă de caritate în susținerea cazului #LifeforMaria.

BILETE online pentru Pijama Party găsiți pe iTicket.md.

Pe scurt, despre Maria și “zăpada” ei

Cum te poate găsi o nenorocire?! Neașteptată și nepoftită. Vestea bolii a fost pentru mine ca zăpada din Chișinău în aprilie lui 2017. A venit pe neașteptate și a făcut ravagii. A fost un șoc. A fost o lovitură. Mă uitam la copilul meu și nu-mi venea să cred că mâine e posibil să nu-i mai fiu alături. La doar 33 de ani. Eram o mămică fericită. Urmăream cu sufletul la gură cum creștea fetița mea și se schimba în fiecare zi. Dar la un moment dat, am început să observ că mă schimb și eu. Pierd foarte mult în greutate, mă simt tot mai slăbită și obosită. Am căutat mult cauza, iar când am descoperit-o, am înlemnit. Vreau să trăiesc pentru familia mea. Și tare sper că asta e doar una din încercările vieții, care va trece, ca o viroză de toamnă. Cred că oricum sunt o mare norocoasă că am descoperi boala la faza incipientă”, ne spune Maria.

8 chimioterapii și o operație grea

“Din decembrie și până azi am trecut prin 4 chimioterapii. Din părul meu lung și blond n-a mai rămas nimic, dar asta nu mă întristează. Știu că în ochii fetiței mele de 1 anișor sunt, oricum, cea mai frumoasă. Pe 3 martie urmează operația. Simbolic sau nu, în prag de 8 Martie, sper să am parte de un cadou din ceruri – o operație reușită. Apoi urmează inca 4 chimioterapii și perioadă de restabilire care, din câte am înțeles, e foarte lungă și anevoioasă. Voi avea nevoie de multă energie. Mă bucur că am parte de niște medici foarte buni la Viena, dar și susținere din partea unei lumi întregi”, ne-a mai spus Maria, eroina pentru care ne-am propus să ne unim forțele, caritabil, la Pijama Party.

“Les femmes s’unissent” în #LifeforMaria

“Doar o femeie poate înțelege altă femeie. Doar o mamă poate înțelege altă mamă. Ce înseamnă să fii nevoită să înțarci copilașul de doar 1 anișor, pentru că trebuie să începi chimioterapia. Ce înseamnă să-ți lași puiul mic acasă și să pleci peste hotare pentru tratament lung, greu și costisitor. Ce înseamnă să nu dormi nopțile și să te usuci de dor.
De când am aflat despre boală, descopăr tot mai multă lume cu suflet mare, în fiecare zi. Oameni pe care nici nu-i cunosc, străini care mă uimesc cu bunătatea lor. Rudele, prietenii, colegii mei din Moldova, dar și de peste hotare s-au mobilizat, mă susțin și mă ajută. Mulțumesc că existați și sper că Dumnezeu vă trece pe toți la carnețelul său și vă va trimite câte un înger păzitor”, ne-a mai mărturisit Maria, cu multă speranță în ziua de mâine.

Partener Gold: Estel MoldovaDormi Bene
Partner Silver: Lymphomyosot, Avon MoldovaOptiplaza MoldovaTraumeel
Parteneri: Fit MamiAjoureOM ActivICE RollBitonicOLD Fashion Cocktail Bar

BILETE online pentru Pijama Party găsiți pe iTicket.md.

O puteți ajuta pe Maria din orice colț al lumii cu donații online

sau Cu Transfer direct pe card:

Nume: Vacarciuc Maria
5574840233830458 – Card Euro
5574840260320555 – Card Lei