Partidul politic Șor a făcut publică, astăzi, lista candidaților pentru alegerile parlamentare din februarie 2019. Primarul de Orhei, Ilan Șor, este cap de listă. Acesta este urmat de primarul comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, scrie Agora.md. În primii 10 din listă regăsim alte două doamne: Maria Albot și fostul canditat la Primăria Chișinău, Reghina Apostolova.

Marina Tauber, numărul 2 pe lista Partidului Șor la Circumscripția Națională pentru Alegeri 2019

În primele 20 de poziții din listă regăsim în total 10 femei, Partidul Șor fiind primul care anunță o pondere de 50 la 50 în raportul femei-bărbați de pe primele locuri din listă. În total, până la finalul acesteia mai sunt încă 10 femei, ceea ce constituie aproximativ la fel ca și la celelalte trei partide care au prezentat până acum listele candidaților.

Precizăm că primarul orașului Orhei, Ilan Șor a anunțat astăzi că va candida la parlamentarele din februarie 2019.  Șor a declarat că vrea să candideze și pe listă de partid, dar și pe circumscripția nr.18, Orhei și Călărași. Mai mult, acesta intenționează să devină premier și să transfere clădirea Guvernului în orașul Orhei.