Este adevărat că viziunile despre frumusețe se schimbă de la un deceniu la altul, dar totuși, există asemenea etaloane ale frumuseții pe care ne-am dori să le admirăm mereu. Astăzi, vă prezentăm 11 femei frumoase care au schimbat istoria prin aspecul, prezența și inteligența lor . Așadar, iată-le:

Grace Kelly

1

Actriță americană. Câștigătoarea premiului „Oscar”. Ea a jucat roluri excepționale pentru diferiți regizori, chiar și pentru Alfred Hitchcock. Era pe locul al 13-lea în lista celor mai mari vedete de cinema. Grace Kelly a primit și un titlu nobil, atunci când s-a căsătorit cu Prințul Rainier de Monaco III, devenind astfel, Prințesa de Monaco. În 2001, revista britanică Vogue a publicat o listă a celor mai elegante femei din toate timpurile, din cele 100, lui Grace Kelly i-a revenit locul întâi.

Elizabeth Taylor

2

Actriță anglo-americană. Ea a fost regina Hollywoodului, a primit  trei premii „Oscar”. Elizabeth a devenit prima actriță, a cărei taxă pentru filmări a fost de un milion de dolari. Ea a fost proprietara uneia dintre cele mai mari colecții de bijuterii din lume.

Catherine Deneuve

3

Actrița de origine franceză, Catherine Deneuve a câștigat statutul de celebritate după triumful de la Cannes a filmului muzical „Umbrelele din Cherbourg”. La 25 de ani, a devenit ambasadoarea parfumului „Chanel № 5”. A avut multe idile cu oameni celebri. Una dintre cele mai „celebre” și mai răsunătoare a fost cea care a durat zece ani cu Depardieu.

Audrey Hepburn

4

Actriță britanică și americană. A primit „Oscarul” pentru cea mai bună actriță a filmului „Roman Holiday”. A fost cea mai plătită actriță a timpului ei. Audrey Hepburn deține locul al treilea pe lista celor mai mari actrițe ale cinematografiei americane.

Marilyn Monroe

5

Actriță și cântăreață americană. A jucat multe roluri, dar cel mai popular a fost cel din filmul „În Jazz sunt doar fete”. Și-a creat propria producție, „Marilyn Monroe Productions” și a fost onorată cu o stea pe „Walk of Fame” din Hollywood în 1960. Au existat zvonuri că ar fi avut o aventură cu președintele american John F. Kennedy.

Vivien Leigh

6

Actriță engleză, câștigătoare a două premii „Oscar”. Cel mai fascinant rol s-a dovedit a fi cel din filmul „Pe aripile vântului”. De-a lungul carierei sale de 30 de ani, a juca o varietate de roluri clasice: Ophelia, Cleopatra, Julieta.

Brigitte Bardot

7

Actriță și cântăreață franceză. Și-a câștigat popularitatea în întreaga lume pentru rolul său din filmul „And God Created Woman”. A fost un etalon al frumuseții din Europa, la fel cum a fost și Marilyn Monroe în America. Ea a jucat în 48 de filme și a înregistrat 80 de cântece.

Romy Schneider

8

Actrița germano-franceză. Romy Schneider și-a făcut debutul în film la vârsta de 15 ani, în „Când înflorește liliacul alb.” Numele ei este dat premiul francez ce se acordă tinerilor actori. De asemeena, este cunoscută și frumoasa poveste de dragoste pe care a avut-o cu Alain Delon.

Marlene Dietrich

9
Actriță și cântăreață germană și americană. Imaginea ei se încadra absolut perfect în filmele timupului. Ea a fost extrem de populară nu doar în cinema, dar și în muzică. Vocea acestei femei a cucerit multe inimi. Actrița a avut mai multe idile interesante, printre care și cele cu: Hemingway și Remarque.

Greta Garbo

10
Actriță suedeză și americană. Câștigătoarea premiului „Oscar”. Cele mai renumite imagini „silențioase” sunt: „Cursul”, „Carnea și diavolul” și „Iubire”. Garbo a atins apogeul popularității și a câștigat încrederea publicului datorită frumuseții sale, dar și vocii răgușite pe care oamenii o „savurau” în filmele timpului.

Sophia Loren
11
Actriță și cântăreață italiană. Câștigătoarea premiului „Oscar”. A jucat în mai multe filme. Cele mai importante roluri jucate de Sophia Loren au fost pentru peliculele „Chochara” cu Jean-Paul Belmondo, în „Ieri, astăzi și mâine”, „Căsătoria italiană,” „Floarea-soarelui”. În ultimele trei, partenerul ei a fost Marcello Mastroianni; aceștia au devenit unul dintre cele mai strălucitoare „duete” din istoria cinematografiei.

Citește și: Caligynefobia, frica iraţională faţă de femeile frumoase!

Sursa