Frumoasă, inteligentă, glumeață, dar și serioasă atunci când este cazul, sunt doar câteva din calitățile prezentatoarei TV – Felicia Sîrbu. Ea este cea care ne anunță în fiecare zi, dacă ne luăm de-acasă umbrela sau nu. Dar pe lângă aceste detalii de foarte mult timp cunoscute de toți, Felicia a decis să divulge câteva secrete din viața personală doar revistei „PentruEA”, faceți cunoștință cu o nouă Felicia Sîrbu.

Copilăria, adolescența și maturitatea Feliciei Sîrbu. Cum au fost toate?

Am fost un copil fericit și voi încerca să rămân așa mereu (zâmbește). Adevărul este că de fapt, viața m-a maturizat foarte repede din multe motive, nu neaparăt cele mai plăcute. Dar, evitând aceste momente, pot spune că am fost un copil fericit și norocos. Întotdeauna am avut (aproape) tot ce mi-am dorit și am fost alintată de toate rudele mele, poate un pic mai puțin de… mama (râde). Mama a început să mă alinte la maturitate și așa am ajuns să fim cele mai bune prietene! Dacă tot am adus vorba de mama mea, vreau să știe toată lumea că această femeie extraordinară a contribuit mult, ca acum să fac ceea ce fac și să fiu ceea ce sunt. Știu că ea merită să fiu și mai bună decât acum. Mama este cea care mi-a implantat încă de când eram copil, dragostea față de actorie și de tot ce ține de artă. Dacă vorbim despre adolescență, ce să zic, parcă nu am fost un copil problematic, am continuat mereu să învăț bine, doar că în acea perioadă „de liceu” eram un pic „noncomformistă” la capitolul purtare, iar toate nebuniile din clasă le făceau băieții și… Felicia (râde).

Cum a început cariera ta în TV?

Acum 5 ani, odată cu emisiunea „Dansez pentru Tine”, după care a urmat experiența de reporter la ProTV Chișinău și la alte posturi de televiziune la care am ajuns să fiu prezentatoare în adevăratul sens al cuvântului.

 

Ai avut vreodată intenția de a face modeling? La câte ședințe foto participi, nu crezi că ar fi fost relevant?

Oferte de modeling am avut de când aveam vreo 6 ani. Bineînțeles, ca orice fetiță la vârsta aia îmi doream să fac modeling sau actorie, sau muzică, sau dans. Și le-am făcut! Mai puțin modeling pentru că tatăl meu a avut grijă să nu mă lase în acest domeniu pentru mult timp și să mă facă să înțeleg că nu e neapărat cel mai bun viitor pentru mine.

Cum ai progresat în cariera ta?

Poate nu e neapărat o evoluție logică în cariera mea, dar lucrurile se întâmplă așa cum trebuie să se întâmple. Iar ceea ce pot să spun despre postul TV la care muncesc acum, este că: poate nu are studiouri dintre cele mai moderne cum au alte televiziuni, poate nu avem cea mai performantă tehnică, dar știi ce avem? Avem oameni frumoși la suflet și avem cele mai frumoase prezentatoare! Părerea mea este că aceste atuuri bat tot ce mai există pe piață.

 

Cum e să fii prezentator TV în RM?

Să fii prezentator TV în Moldova nu e ușor, poate doar dacă îți dorești foarte și foarte mult acest lucru, și te programezi să muncești foarte mult pentru asta, și ești gata să nu dormi nopțile, și să faci voluntariat (râde) – doar în asemenea caz e posibil să-ți reușească. Pentru că această meserie, la noi, din păcate nu este remunerată destoinic.

Care a fost cel mai important/memorabil moment din viața ta?

Am mai multe momente din acestea, care m-au marcat și pe care nu le voi uita niciodată. Este vorba de momente legate de familia mea, momente legate de cariera mea și momente trăite alături de prietenii mei.

A cui a fost ideea de a-ți face un cadou „video” de ziua ta? Și care ți-a fost reacția?

Ideia video-ului realizat în cinstea zilei mele de naștere, a fost bineînțeles a producătoarei mele, mă repet, dar eu chiar lucrez cu cei mai profesioniști, dar și cei mai noncomformiști oameni din lume, pe care îi iubesc la nebunie și care la rândul lor, cred eu că, mă iubesc și ei, având în vedere că îmi fac asemenea „cadouri” care adună mai mult de 100000 de vizualizări pe YouTube (zâmbește mulțumită).

Ce face în prezent Felicia Sîrbu?
Felicia face în continuare cu mare drag „televiziune” și concomitent și-a lansat recent o afacere. Am știut că voi avea cândva în viața mea tangențe cu acest domeniu, dar niciodată nu m-am gândit că mă voi aprofunda și implica atât de mult, și voi primi atâta plăcere de la „a produce cu adevărat”. Este o companie în domeniul distribuției de produse alimentare și nealimentare. Misiunea noastră este de a satisface nevoile clienților cu ajutorul unui colectiv profesionist, cu produse de calitate, cu mărci de renume și servicii cu valoare adaugată. Obiectivul nostru este să ne consolidăm poziția de lider pe piața distribuției de produse alimentare și nealimentare în aria noastră de acoperire.
Din ce primești cel mai mult satisfacție? 
Satisfacție primesc din tot ce fac, în cazul în care nu-mi place ceva, pur și simplu nici nu încep. Pentru mine, aceasta este cea mai bună „formulă” care îmi menține echilibrul spiritual.
Cum „combini” viața profesională cu cea personală?
Viața profesională și cea personală, în cazul meu se cam bat cap în cap. Pentru că muncesc foarte mult acum, am câteva restante față de bărbatul meu (râde). Norocul meu este că și el este foarte carierist, și muncitor, și mă înțelege foarte bine.
Când vor bate clopotele pentru nunta Feliciei Sîrbu? Și aș vrea să mai știm câți copii îți dorești?
Clopote de nuntă? Nu acum, cu siguranță nu acum. Eu nu sufer de frica de a rămâne nemăritată, chiar și dacă așa va fi, ce-i rău în asta? Sănătoși să fim (râde). Iar copii… copii îmi doresc foarte mult, cine știe… poate chiar anul viitor (zâmbește nostalgic).
Unde te vezi peste 10 ani?
Peste 10 ani mă văd călătorind mult, pentru că asta mă face cu adevărat fericită. Poate chiar alături de familia pe care (deja) o voi avea sau alături de prietenele mele. Dar, poate chiar și în politică mă veți vedea, cine știe? Deja vom trăi și vom vedea!