Chiar dacă practicăm acest ritual în fiecare zi, curățarea cavității bucale necesită anumite detalii speciale, pe care le scăpăm din vedere fie din cauza necunoașterii, fie pentru că nu avem prea mult timp la dispoziție. Stomatologul român Tatiana Braguța a distribuit, în spațiul virtual, câteva recomandări importante, în acest sens.

1. Curățarea suprafeței exerioare a dinților de sus, apoi a celor de jos. Fixați periuța pe dinți la un unghi de 45 de grade pe dantură și periați, cu mișcări scurte și circulare, suprafețele exterioare, având grijă să curățați și șanțul gingival.

1

2. Curățarea suprafeței interioare a dinților din spate. Fixați perii periuței de dinți pe suprafața interioară a dinților și periați cu mișcări circulare dinspre șanțul gingival.

3. Curățare suprafeței interioare a finților din față. Fixați perii periuței de dinți pe suprafața interioară a dinților și periați cu mișcări scurte, sus-jos, folosind perii din vârful periuței.

3

4. Curățarea suprafețelor premolarilor și molarilor, folosite pentru masticație. Periați cu mișcări înainte-înapoi, folosind perii din vârful periuței pentru a ajunge în zonele greu accesibile.

4

5. Curățarea limbii timp de 10 secunde, dimineața și seara. Curățați suprafața limbii cu mișcări din spate spre vârful limbii. Astfel, prin înlăturarea bacteriilor, veți reduce respirația urât mirositoare.

5

6. Periuța de dinți prevăzută cu inserție specială pe spatele capului periuței. Ajută la curățarea limbii și, în același timp, curăță partea interioară a obrajilor în timpul periajului dinților.

6

7. Folosirea aței dentare. Sunt recomandate mișcări sus-jos, în spațiile interdentare, pentru îndepărtarea resturilor de mâncare și a plăcii bacteriene în aceste zone.

7

Distribuie articolul: