Ne-am obișnuit ca în fiecare an să avem „Balului Brazilor de Crăciun”, să admirăm zeci de creații extraordinare și pe oamenii ce stau în spatele acestor capodopere. Cu părere de rău, anul acesta, evenimentul devenit tradiție la Chișinău nu va avea loc. Despre aceasta a anunțat inițiatoarea proiectului, Nata Albot printr-un comunicat de presă.

„Dragii noștri patroni, vă salută Nata. Aș vrea să vă cer permisiunea de a nu organiza anul acesta Balul Brazilor de Crăciun. Pentru asta am 2 motive:
1. Avem un mic brăduț în echipă, care trebuie să prindă la puteri, de aceea, mama lui, nu poate acum crește alți brazi. Iar fără ea, brazii nicodată nu s-au întâmplat din 2011 până în prezent. Este un proiect de suflet al meu, de la care a început activitatea mea socio-culturală, în timp devenită Klumea.
2. Trebuie să reconceptualizăm Balul Brazilor, de aceea am nevoie de timp ca să-l reîmprospez cu idei noi. Dacă aveți sugestii pentru în această privință, v-aș fi extrem de recunoscătoare să-i scrieți despre ele. Va fi și o ocazie bună să aflu câtă lume, de fapt, citește acest Newsletter. La care, apropo, noi depunem mult suflet cu Elena Briciuc, colega mea”, a menționat Nata Albot.

În pofida la asta, organizatorii KLumea susțin că nici iarna aceasta nu vor rata ocazia să lase o urmă frumoasă în spatele lor. Astfel, ei doresc ca o bună parte din banii donați pentru Balul Brazilor, să-i investească în inițiativa Victoriei Nagy.

Victoria dirijează Școala de Arte Plastice din Orhei, iar copiii au solicitat să-i ajute să cumpere un cuptor electric pentru arderea ceramicii. Acest lucru i-ar ajuta să treacă de la modelajul cu plastelina la cel în lut! Astfel, Victoria a dat startul unei licitații online a desenelor realizate de copiii acestei școli, pe parcursul mai multor ani, ba mai mult, cel mai vechi si valoros desen este din 1977, iar cel mai nou din 2018.


„Echipa noastră ar vrea să susțină această campanie minunată, pentru că promovează arta creată copii, le motivează munca și susține o scoala cu traditii academice foarte bune! Pentru achiziția cuptorului e nevoie de circa 1000 euro. Vă cerem permisiunea de a cheltui 500 euro din bugetul pe care ni l-ați donat pentru Balul Brazilor de Crăciun, în favoarea achiziției a câtova lucrări ale copiilor.”, a mai spus Nata.

Distribuie articolul: