Falafel-ul este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate preparate ale bucătăriei arabe iar această rețetă la cuptor cu 5 ingrediente este foarte simplă și foarte gustoasă.O poți pregăti acasă cu un minim efort și o poți savura alături de legume rădăcinoase crude sau o salată de roșii, castraveți, ceapă, pătrunjel și grâu bulgur.

Falafelul poate fi umplutura ideală pentru un sandwich cu pâine integral, un sos ușor de iaurt și tahini (sos de susan) și câteva frunze de salată și legume crude. Dacă ai mâncat până acum falafel, această rețetă o să-ți placă foarte mult, dacă nu ai încercat până acum, este momentul să o faci.

Ingrediente:

  • 240 gr de linte fiartă;
  • 1 legătură mare de coriandru, frunze și tulpini (se poate înlocui cu pătrunjel, dacă nu găsești sau nu-ți place gustul de coriandru);
  • 1/2 ardei iute jalapeno (dacă îți place să mănânci iute poți să lași semințele și nervura);
  • 1 1/2 linguri de ulei de măsline;
  • 1-2 căței de usturoi;
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie;
  • 1 linguriță de sare;
  • 1-2 linguri de făină albă (poți să o înlocuiești cu făină fără gluten, dacă ai intoleranță la gluten).

Preparare:

Se preîncălzește cuptorul la 350 de grade Celsius. Se pun toate ingredientele, cu excepția făinei, într-un robot de bucătărie și se mixează până când se obține un amestec omogen. Amestecul obținut ar trebui să fie de consistența unor firimituri mari care pot fi unite atunci când le apeși cu degetele.

Se încorporează făina, câte o lingură, până când amestecul este suficient de uscat pentru a putea fi manevrat cu mâna. Se modelează 9 chifteluțe și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor timp de 18 minute. Pot fi folosite în salate, sandvișuri.

Pot fi depozitate la frigider timp de câteva zile sau le poți păstra la congelator dacă intenționezi să le consumi mai târziu.

Poftă bună!

SURSA

Foto: Google.com

Vezi și: Clătite cu dovleac plăcintar, bune și pentru bebeluși, după rețeta nutriționistei Elena Ozun