De la nord la sud, de la est la vest, diverși și extraordinari, cei 130 de eroi „La La Play Voices” și-au dat întâlnire ieri, în Scuarul Catedralei din Chișinău, unde alături de Moldovan National Youth Orchestra au prezentat un concert extraordinar, făcându-și, astfel vocile auzite.

Corul din 130 de copii a fost susținut de către 50 de instrumentiști ai Moldovan National Youth Orchestra, dirijați de către Cristian Spătaru și Andriano Marian. În cadrul evenimentului au fost interpretate peste 20 de piese, precum Simfonia nr.36 (W.A.Mozart), Shape of My Heart (Sting), Canto de la terra (A. Bocelli), Imagine (John Lennon), De-as avea (Ștefan Petrache) și altele. Accesul la eveniment este liber.

După 4 luni de audiții, cei 130 de copii și tineri din cadrul La La Play Voices au trăit experiențe de neuitat timp de 7 zile în cadrul reședinței de vară. Beneficiarii proiectului de incluziune socială prin muzică pentru copii și tineri s-au cunoscut acum o săptămână, vineri dimineața, în fața Academiei de Studii Economice din Moldova. La prânz, ei au descoperit camerele de cazare din pensiunea F’Estival, satul Leordoaia, ce urmau să le devină casa lor timp de o săptămână. În cele 7 zile ce au urmat, finaliștii au trăit o adevărată explozie de experiențe noi atât muzicale, cât emoționale, ce i-a marcat și le-a adus o nouă familie, numită La La Play Voices.

Copii s-au convins cât de multe pot descoperi și cum să manevreze corect instrumentul său înnăscut, vocea, sub tutela unora dintre cei mai buni dirijori și profesori de cor, precum Luminița Istrate, Elena Marian și Ludmila Stingaci. Adițional, capacitățile vocale ale unor copii ce vor trăi extraordinara experiență de a fi soliști alături de un cor de 130 de voci și o orchestră, au fost ghidate și de către trainerii vocali, Natalia Chirillovskaia și Ana Bucur.

Pe lângă orele de cor și canto, tinerii s-au bucurat de ore de dezvoltare personală oferită de către Academia „Nicolae Dumitrescu”, proiecții de film în aer liber, meci de fotbal cu echipe mixte de fete și băieți, un concert organizat de către ei pentru ei, călătorie la muzeu și altele. Copii au avut ocazia să cunoască și discute liber cu personalități remarcabile din domeniul online, precum Nata Albot, ce a discutat de la inimă la inimă cu copiii, și Artur Gurău, experți în Social Media și Online Marketing. În urma interacțiunii cu ei, copii au învățat trucuri cum să îți păstrezi identitatea, să fii autentic, dar și cum să comunici corect un mesaj cititorilor săi. Împreună cu Tatiana Popa, fondatoarea cu maniere delicate a muzeului „Casa Părintească”,  au aflat discuta si practicat tradiții si obiceiuri tradiționale, precum țesutul covoarelor sau împletitul „Hulubașilor”.

Ora de Istorie a Muzicii condusă de către carismatica si eleganta Tatiana Lupan, a adus copiilor o incursiune interactivă și distractivă în lumea muzicii, din trecut până în prezent. Au fost audiate piese din diverse secole, începând cu muzica clasică până la muzica modernă. Beneficiarii s-au bucurat și de ore de bunele maniere, prezentate de către încântătoarea Diana Vascan, pentru a ajuta copii să creeze o bună impresie, dar și să se poată descurca în orice situații din viață. Regimul activ al reședinței de vară nu a fost lipsit de distracțiile atât de îndrăgite de către copii, de la mic la mare, precum bazinul, jocuri și activități distractive organizate în mod spontan în perioada copilăriei și adolescenței. Siguranța și distracțiile acestor copii deosebiți, au fost asigurate de către Constantin Mereuță și Irina Faraday, responsabilii pe logistică.

Proiectul de incluziune sociala La La Play Voices este la a 2-a ediție, prima având loc în anul 2018. În cadrul acesteia, au fost selectați 20 de copii talentați care au pus baza corului La La Play Voices, ce reprezentă diversitatea etnică și socială a Moldovei. Activitatea și noutățile din cadrul proiectului pot fi urmărite atât pe pagina evenimentului, cât si pe pagina Moldovan National Youth Orchestra.