Niciun fotograf de newborn photography, adică fotografie pentru nou-născuți, nu se descurcă fără accesorii. Fotografii au nevoie de plăpumioare, papioane, căciulițe, jucării și papucei ca să creeze imagini de poveste, în care eroii principali sunt bebelușii.

Leanka e specialistă în confecționarea hăinuțelor pentru căței. A ajuns să fie cunoscută ca designerul patrupezilor. Iată că a pus ochiul pe ea fotografa nou-născuților, Cristina Axentii. Cum s-au cunoscut cele două și ce împletește Leanka pentru fotografă, am aflat de la prima sursă.

baby 4

Leanka, te felicit în primul rând pentru creațiile tale. Trebuie să recunoaștem că accesoriile joacă un rol foarte important în imaginea țintită de fotograf. Grație lor, se conturează adevărate personaje de poveste: ursuleți, îngerași, iepurași. Cum ai ajuns să împletești accesorii pentru newborn photography?

Așa s-a întâmplat că, într-o zi, fotografa Cristina Axentii avea o comandă urgentă. Se știe că fotografia pentru nou-născuți presupune o vârstă a bebelușului mai mică de 10 zile. Am pregătit niște accesorii, care i-au plăcut foarte mult- un body, o salopetă, un ursuleț, un fular minuscul pentru ursuleț și niște gulerașe pentru copil. De atunci colaborăm.

baby 11

Din ce sunt confecționate accesoriile și hăinuțele pentru bebelușii ce apar în fotografi?

Am grijă mare la stofă! Optez pentru cele naturale, care mai trebuie să fie plăcute și calitative. Vorbim despre bumbac, lâniță, mohair pentru copii.

Hăinuțele pentru copii sunt atât de mici! 

Da, vorbim despre 50-56 cm! E o muncă migăloasă. La prima comandă am lucrat foarte mult. Dormeam câte 2-3 ore în cele 10 zile cât am muncit la ele. Așa se face că astăzi primesc comenzi din toate colțurile lumii: Israel, Marea Britanie, Italia, România, Germania, Filipine. Pentru fiecare comandă creez schițe, fac tot felul de calcule. Din acest motiv, durează foarte mult realizarea lucrării. Dar îmi place enorm ceea ce fac. Atunci când creez accesoriile și văd rezultatul în fotografii, încep să îmi doresc și eu încă un copil. (Râde)

Ai participat vreodată la o ședință foto pentru nou-născuți?

Niciodată, dar îmi doresc foarte mult. Aș vrea să văd în realitate, cu ochii mei, cum stau hăinuțele mele pe modele. Cristina spune că sunt foarte bravo. Deși nu cunosc acești copii, nu îi văd în viața reală, îi nimeresc. Fotografa spune că nu am greșit încă niciodată mărimea.

La ce lucrezi acum?

Acum pregătesc niște căciulițe cu urechiușe de pisică pentru adulți și copii. Dacă ai observat, îmi place să împletesc accesorii pentru toată familia. Căciulițele „minion” au fost foarte solicitate în acest sezon.

baby 7

Cât costă accesoriile create de tine?

Prețul depinde de volumul de muncă. De exemplu un papion costă 15 euro, iar paltoanele și salopetele ajung să coste 300 euro.

baby2

Când ai aflat despre fotografia pentru nou-născuți? Marcus, fiul tău, a avut parte de o asemenea ședință foto?

Am avut shooting-uri în timpul sarcinii, i-am făcut și lui Marcus multe poze, dar nimic de genul newborn photography. Acum 3 ani, nu era foarte cunoscut acest tip de fotografie.  Va trebui să recuperăm. Le vom face viitorilor noștri copii și Marcus va deveni parte din compoziție.

Trebuie să menționez că nu doar bebelușii poartă accesoriile create de Leanka. Acum patru ani, de Ziua Îndrăgostiților, designerul i-a făcut cadou un papion artistului din România, Smiley.