Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional anunţă desfăşurarea ediţiei Programului de schimb academic – FLEX, 2018 – 2019. Testările vor avea loc începând cu 14 septembrie, în mai multe localități din țară.

Programul este finanţat în întregime de Guvernul SUA şi le oferă elevilor din Republica Moldova posibilitatea de a petrece un an academic în SUA – GRATUIT! Participanţii îşi vor face studiile într-un liceu din America şi vor locui cu o familie americană. Elevii sunt selectați în bază de concurs deschis. La prima etapă a competiţiei sunt invitaţi să participe: elevii claselor a 9-a, a 10-a şi a 11-a  născuţi în perioada 1 ianuarie 2001 – 15 iulie 2003; care studiază engleză; care au cetăţenia Republicii Moldova.

Prin decizia Ministerului de Educaţie al RM, participanţii din clasele absolvente urmează să repete anul de studii la reîntoarcerea în Moldova. Pentru a participa la prima etapă participanţii trebuie să se prezinte la unul din centrele de testare cu: certificatul de naştere, buletinul de identitate sau paşaportul internaţional  (în original); o fotografie tip document 5×5, recentă; un creion şi un pix.

Înregistrarea pentru participanţi este obligatorie și se face aici: americancouncils.md.

Candidaţii eligibili cu handicap fizic, născuţi în perioada 1 Martie 2000 – 15 Iulie 2003, elevi ai claselor a 8, 9, 10, 11 şi 12 sunt încurajaţi să participe.

Programul oferă oportunităţi egale tuturor solicitanţilor şi nu face discriminări pe bază de rasă, culoare, sex, religie, origine naţională sau etnică, handicapuri sau dizabilităţi.

Informaţie de contact:  Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional: ACTR/ACCELS; str. Kogălniceanu 81, Chişinău, Moldova MD 2009; Tel: 022 24 16 64, email: flex@americancouncils.mdwww.americancouncils.md

Sursa: observatorul.md

Distribuie articolul: