În ultima perioadă, biscuiții oreo au devenit unele dintre cele mai populare gustări în rândul copiilor, dar și a tinerilor. Arată bine și mai au și un gust foarte bun. Astăzi, vă prezentăm o rețetă și mai delicioasă de oreo făcuți chiar în bucătăria ta.

Ingrediente pentru biscuiți:

-450 de grame de unt cu 82% grăsime

-400 de grame de fărină albă

-110 grame de cacao olandeză, cât mai neagră și mai aromată

-200 de grame de zahăr pudră vanilat

-100 de grame de amidon alimentar din porumb

-1 praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

-150 de grame de unt cu 82% grăsime

-150 de grame de ciocolată albă

biscuiti-gen-oreo-cu-cacao-si-cu-crema-reteta-video

Mod de preparare:

1.Într-un castron mare, se bate untul spumă, cu ajutorul unui mixer, împreună cu 1 praf de sare și zahărul pudră vanilat.

2.Într-un castron separat, se omogenizează făina, cacao și amidonul. Se toarnă ingredientele uscate peste crema de unt și zahăr pudră și se începe să se frământe rapid. Se frământă atât cât să se omogenizeze ingredientele.

3.Se formează o bilă din aluat și se învelește în folie alimentară, presând ușor și dându-i o formă de disc sau dreptunghi. Se dă aluatul la frigider timp de minimum jumătate de oră.

4.După trecerea timpului de odihnă, se împarte aluatul în 4. Păstrăm doar partea cu care vom lucra afară, celelalte se dau la frigider.

5.Se întinde aluatul cu sucitorul între două coli de hârtie de copt până la grosimea de 5-6 mm, nu mai subțire de atât, pentru că se poate arde, apoi se decupează forme după preferință.

biscuiti-cu-cacao-si-crema-de-ciocolata-alba-reteta-video

6.Se transferă biscuiții decupați pe tăvi acoperite cu hârtie de copt, iar marginile rămase de la decupare se adună la un loc, se prezează bine, se dau din nou la frigider și apoi se întinde o altă foaie din care se decupează alți biscuiți.

7.Odată decupați și așezați în tăvi, biscuiții se dau la congelator timp de 10-15 minute, trebuie să fie foarte reci în momentul în care îi se dau la cuptor. Între timp, se încinge cuptorul la 165 de grade Celsius. Se coc rând pe rând toți biscuiții, la o înălțime medie, timp de 15 minute, apoi se lasă să se răcească.

8.Pentru cremă, se topesc în baie de aburi 150 de grame de unt și 150 de grame de ciocolată albă. Nu se țin la aburi decât atât cât e nevoie să se topească, apoi se dă castronul deoparte și se lasă să se răcească până la temperatura bucătăriei. În acest timp, crema va arăta ca și cum ar fi tăiată, nu ne îngrijorăm, mai amestecăm când și când cu spatula, iar după ce se răcește complet o dăm jumătate de oră – 1 oră la frigider. Batem crema cu mixerul la viteză mare, vom obține o cremă spumoasă și albă cu care vom umple biscuiții răciți.

Biscuiții oreo sunt gata! Poftă nebună să aveți!

Foto: retetecalamama.ro

Distribuie articolul: